Hlavní obsah

Fournier se v NBA stěhuje do New Yorku, Rose v Knicks zůstává

New York
Aktualizováno

Stříbrný olympijský medailista z Tokia Evan Fournier se v NBA stěhuje do New Yorku. Knicks získali francouzského basketbalistu z Bostonu ještě s dvěma výběry v druhém kole draftu za nespecifikovanou finanční kompenzaci. Slavný klub si také pojistil zkušeného rozehrávače Derricka Rose, který se v únoru vrátil do týmu po čtyřech letech.

Foto: Charlie Neibergall, ČTK/AP

Francouz Evan Fournier (10) v souboji s českým reprezentantem Blakem Schilbem (11) na OH.

Článek

Fournier podle ESPN podepsal v novém působišti čtyřletou smlouvu na 78 milionů dolarů. "Vždycky jsem hrozně rád hrál v Madison Square Garden, líbila se mi ta atmosféra a energie. Teď si tam zahraju 41 zápasů v sezoně, s fanoušky, nemohu se dočkat," uvedl Fournier, jenž byl na olympiádě v Tokiu s 21 body nejlepším francouzským střelcem zápasu proti českému týmu při vítězství 97:77. Dařilo se mu i ve finále proti USA, kdy dal 16 bodů stejně jako Rudy Gobert.

V NBA působí osmadvacetiletý Fournier od roku 2012, kdy ho draftoval Denver. Od roku 2014 nastupoval bronzový medailista z mistrovství světa a Evropy za Orlando, které ho letos v březnu vyměnilo do Bostonu.

Dvaatřicetiletý Rose, nejužitečnější hráč NBA z roku 2011, se podle ESPN upsal Knicks na tři roky za 43 milionů dolarů. V New Yorku už dvojnásobný mistr světa působil v sezoně 2016/17 poté, co přišel z Chicaga, kde strávil nejlepší roky kariéry. Někdejší první hráč draftu pak vystřídal Cleveland, Minnesotu a Detroit, který ho letos v zimě vyměnil zpět do Knicks.

Reklama

Související témata: