Hlavní obsah

Ginzburg se dostal s ukrajinským celkem BK Prometej do Ligy mistrů

Ukrajinský celek BK Prometej, vedený trenérem českých basketbalistů Ronenem Ginzburgem, se dostal do Ligy mistrů. Ve finále kvalifikačního turnaje D v Sofii porazil Parmu Perm 67:65 a v základní skupině A se utká s Tenerife, italským Sassari a německým Ludwigsburgem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ronen Ginzburg na archivním snímku

Článek

Ginzburgovi svěřenci ve čtvrtek v semifinále vyhráli 100:78 nad Opavou, která se tak musí spokojit jen se startem v Evropském poháru FIBA. Zatímco Opava byla do semifinále nasazená, hráči Prometeje hráli v úterý čtvrtfinále s domácím Levski Sofia a zvítězili 96:56.

Konečné složení znají od pátku i zbývající tři skupiny, do kterých byly nalosované týmy z kvalifikace. "Déčko" s AEK Atény, Szombathely a VEF Riga doplnilo z domácího turnaje B italské Treviso, ve skupině F se Štrasburkem s českým reprezentantem Jaromírem Bohačíkem, Ostende a Tofasem Bursa bude hrát také po ovládnutí domácího turnaje C v Tallinnu Kalev/Cramo a v "géčku" s Hapoelem Holon, Brindisi a Darüssafakou bude Kluž, která uspěla na turnaji A v řeckém Peristeri.

Ani v šestém ročníku nechybí český mistr Nymburk, který bude hrát ve skupině E s PAOK Soluň, Galatasarayem Istanbul a celkem Igokea Aleksandrovac z Bosny a Hercegoviny.

Reklama

Související témata: