Hlavní obsah

Hvězdný basketbalista Paul bude hrát v NBA za Golden State

Hvězdný basketbalista Chris Paul má v NBA namířeno do Golden State. Osmatřicetiletého veterána do Warriors poslal Washington, který výměnou získá Jordana Pooleho a práva draftu. O chystané transakci informovala ESPN. Ve Washingtonu se Paul ani neohřál, do Wizards přišel minulý týden z Phoenixu za Bradleyho Beala.

Foto: @Suns, Twitter

Hráči Phoenixu Deandre Ayton (vlevo) a Chris Paul se radují z vítězství po zápase s LA Clippers.

Článek

Paula čeká v NBA už 19. sezona a dosud marně usiloval o zisk trofeje. Titul by rád získal právě s Golden State, kde se sejde s dalšími hvězdami jako Steph Curry či Klay Thompson. V klubu ho tak nejspíš čeká nová role coby hráče z lavičky. Dvanáctinásobný účastník Utkání hvězd dosud v NBA odehrál 1214 zápasů základní části a 149 v play off a do každého z nich nastoupil v základní sestavě.

Dvě z jeho šancí na triumf v minulosti ztroskotaly právě na Warriors, v roce 2018 s Houstonem vedl nad Golden State ve finále Západní konference 3:2, o poslední dva zápasy ale kvůli zranění přišel a Rockets vypadli. O rok později Warriors vyřadili Paulův Houston už v semifinále. S Phoenixem si Paul zahrál před dvěma lety finále, Suns v něm ale podlehli Milwaukee.

V uplynulé sezoně zaznamenal Paul v průměru 13,9 bodu a 8,9 asistence na zápas.

Reklama