Hlavní obsah

Hvězdy Lakers James a Davis nejspíš po utrápené sezoně nepojedou na OH do Tokia

New York

Trenér americké basketbalové reprezentace Gregg Popovich nebude moci podle portálu The Athletic pro olympijské hry v Tokiu počítat s hvězdami LeBronem Jamesem a Anthonym Davisem. Opory loňských mistrů Los Angeles Lakers, kteří v letošním play off vypadli v 1. kole, mají za sebou sezonu plnou zdravotních potíží.

Foto: Kirby Lee, Reuters

Hvězdný basketbalista LeBron James prý vynechá olympijské hry v Tokiu.

Článek
Fotogalerie

James v uplynulém ročníku kvůli problémům s kotníkem odehrál 45 ze 72 zápasů. Davis se kvůli různým trablům mimo jiné s lýtkem a achilovkou objevil jen v 36 utkáních. I kvůli absenci svých klíčových hráčů museli Lakers o postup do play off bojovat v předkole a v prvním kole coby obhájci titulu vypadli v šesti zápasech s Phoenixem.

Olympijský šampion z Pekingu a Londýna James a jeho spoluhráč z londýnské olympiády Davis nechyběli na seznamu 57 potenciálních účastníků OH v Tokiu, který v březnu zveřejnila americká federace. Dvanáctičlenný olympijský kádr oznámí organizace USA Basketball začátkem léta a tréninkový kemp začne 2. července v Las Vegas.

Podle The Athletic je zatím "50 na 50" účast hvězdy Golden State Stephena Curryho, naopak velký zájem představit se pod pěti kruhy má Damian Lillard z Portlandu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články