Hlavní obsah

Komplikace basketbalistů. Narychlo sháněli odvoz do Vídně

Bez kapitána Vojtěcha Hrubana a pivota Martina Kříže se představí čeští basketbalisté v nedělním závěrečném utkání kvalifikace mistrovství světa v Černé Hoře. Hruban podle původní dohody absolvoval jen čtvrteční domácí duel s Francií (59:72). Kříže, který také v Pardubicích hrál, vyřadila ze hry nemoc. Cestu do Černé Hory výběru trenéra Ronena Ginzburga zkomplikoval porouchaný autobus a na odlet do Vídně se tým vydal auty. Na MS už Češi postoupit nemohou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vojtěch Hruban a jeho přesná ruka v utkání s Izraelem.

Článek

"Dohoda s Vojtou Hrubanem byla od začátku taková, že se připojí pouze na domácí utkání. Tak to s ním bylo řešeno a komunikováno od začátku, takže všichni počítali s tím, že pokud se nestane nějaký průšvih, tak do Černé Hory nepocestuje," řekl ČTK marketingový ředitel České basketbalové federace Martin Peterka.

"U Martina Kříže se po včerejším zápase projevila nějaká začínající viróza. Tak vzhledem k tomu, že v nominaci zbývalo třináct hráčů, jsme se rozhodli, že zůstane doma a doléčí se," dodal Peterka.

Z původní nominace vypadli i Ondřej Sehnal s Martinem Peterkou a z kádru ze zářijového EuroBasketu v Praze a Berlíně zbylo už jen trio hráčů - Patrik Auda, Ondřej Balvín a Tomáš Kyzlink. Ginzburg bude mít k dispozici přesně dvanáctku hráčů, která se vejde na zápasovou soupisku. Proti Francii se na ni nedostali Luboš Kovář a Ondřej Švec.

Dvaadvacetičlenná výprava s dvanácti hráči měla odjet v 7:00 od pardubické Enteria areny, ale kvůli poruše autobusu se po necelé hodině vydala na cestu auty. "Autobus měl bohužel těsně před odjezdem poruchu dveří a museli jsme zvolit náhradní variantu, abychom stihli odlet z Vídně," řekl manažer týmu Jan Havlas.

Reklama