Hlavní obsah

Kouč basketbalistů Ankary se před finále EuroCupu zranil při konfliktu s řidičem

Trenér basketbalového týmu Türk Telekom Ankara Erden Can prožil nepříjemnou předehru středečního finále EuroCupu na hřišti Gran Canarie. Dvaačtyřicetiletý kouč se dostal při cestě na předzápasový trénink do konfliktu s řidičem vlastního autobusu, jenž podle tvrzení turecké strany schválně prudce zabrzdil a způsobil tak Canovi zranění krku.

Foto: archiv, Sport.cz

Basketbalový míč v koši.

Článek

O incidentu informovala média a také sdružení euroligových trenérů, jež se postavilo na stranu svého člena. Řidič autobusu údajně zvolil pro desetiminutovou cestu do haly trasu, která zabrala čtyřicet minut, navíc měl nadměrně hlasitě puštěnou hudbu. Když Can neuspěl s opakovanými žádostmi o její ztišení, chtěl to udělat sám, v tom okamžiku ale šofér dupl na brzdu, podle turecké strany schválně.

Kouč Ankary v důsledku prudkého zastavení vrazil hlavou do předního skla tak silně, že prasklo. Can musel být převezen na ošetření a večerní zápas odkoučoval s krčním límcem. Podle vedení klubu ho čeká třítýdenní rehabilitace. "Neviníme EuroCup ani Gran Canarii, ale ten člověk, který to způsobil, za to zaplatí," řekl novinářům generální manažer týmu Önder Kulcebas.

Odškodnění za zranění se ve večerním finále Can nedočkal, jeho svěřenci podlehli domácímu týmu 67:71.

Reklama

Související témata: