Hlavní obsah

LeBron James rozptýlil spekulace o konci kariéry

Hvězdný basketbalista LeBron James rozptýlil spekulace o možném konci kariéry a oznámil, že bude pokračovat. Osmatřicetiletou superstar čeká 21. sezona v zámořské lize. Při středečním předávání ocenění mediální skupiny ESPN pro nejlepší americké sportovce James řekl, že s basketbalem skončí, až jednoho dne nebude schopen odevzdat na palubovce maximum.

Foto: Koall Carsten, ČTK

Basketbalista Los Angeles Lakers LeBron James bude v NBA pokračovat.

Článek

"A naštěstí pro vás tenhle den nenastal," řekl James. "Je mi jedno, kolik ještě nastřílím bodů, nebo co na palubovce zmůžu a co ne. Podstatná je pro mne otázka, jestli mohu hrát, aniž bych tuhle hru šidil..." dodal od minulé sezony nejlepší střelec historie NBA.

V květnu po hladkém vyřazení Los Angeles Lakers od pozdějších šampionů z Denveru ve finále Západní konference vyvolal James spekulace, když na dotazy o pokračování kariéry odpověděl, že si musí všechno důkladně rozmyslet. Nyní prozradil, že se v takové situaci nachází už několik let. "Pravda je, že si tuto otázku už pár let vždy na konci sezony kladu. Jen jsem to tom nemluvil nahlas," řekl čtyřnásobný šampion NBA a dvojnásobný olympijský vítěz.

S Lakers má ještě dvouletý kontrakt, po následující sezoně ale může využít opci a ukončit jej. V NBA má po dvaceti odehraných ročnících bilanci 1421 zápasů základní části a průměry 27,2 bodu, 7,5 doskoku a 7,2 asistence. Dalších 283 startů přidal v play off. V únoru čtyřnásobný nejužitečnější hráč ligy vystřídal v čele tabulky nejlepších střelců historie NBA Kareema Abdula-Jabbara a momentálně má na kontě 38.652 bodů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.