Hlavní obsah

Dallas - LA Clippers 97:104Leonard nastřílel 45 bodů a hosté si vynutili sedmý zápas s Dallasem. Trenér Portlandu končí

Dallas
Aktualizováno

Basketbalisté Los Angeles Clippers odvrátili možné vyřazení v 1. kole play off NBA, když zvítězili v šestém utkání na palubovce Dallasu 104:97. Po vyrovnání série na 3:3 si vynutili rozhodující sedmý zápas na svém hřišti. Hvězdou utkání byl Kawhi Leonard, který pomohl k výhře 45 body. Sekundoval mu Paul George, jenž k 20 bodům přidal 13 doskoků. Poraženým nestačilo ani 29 bodů a 11 doskoků Luky Dončiče. Po včerejším vyřazení skončil po devíti letech u basketbalistů Portlandu trenér Terry Stotts. S výjimkou první sezony dovedl tým pokaždé do play off NBA, v posledních pěti letech však Trail Blazers čtyřikrát vypadli hned v prvním kole.

Foto: Kevin Jairaj, Reuters

Kawhi Leonard (v bílém) z celku LA Clippers obchází Luku Dončiče z Dallasu během utkání play off basketbalové NBA.

Článek

Poprvé v historii NBA v jedné série uspěl v úvodních šesti zápasech pokaždé hostující tým. Clippers uspěli přesto, že jim kvůli zdravotním problémům chyběli Patrick Beverley a počtvrté v řadě také Serge Ibaka.

Leonard si 45 body vyrovnal kariérní maximum v play off. "V důležitých okamžicích se ukazují velcí hráči. Tohle utkání jen dokázalo, kdo je Kawhi Leonard," prohlásil trenér Clippers Tyronn Lue.

Vítěz NBA se San Antoniem a Torontem měl v šestém duelu úspěšnost střelby 72 procent, když trefil 18 z 25 pokusů a pět z devíti trojek. K důležitému obratu zavelel svými trefami i ve třetí čtvrtině, v níž Clippers ztráceli o sedm bodů.

"Zničil nás. Měl zatraceně dobrou střelbu," uvedl Dončič, který sice byl nejlepším střelcem svého týmu, proměnil však jen dvě z devíti trojek.

Domácímu Dallasu nepomohla ani bouřlivá kulisa trojnásobného počtu fanoušků, než jaký byl povolen v základní části. "Už se nám je podařilo u nich porazit, takže věříme, že to můžeme dokázat znvou. Uvidíme, kdo z nás půjde dál," řekl dallaský pivot Kristaps Porzingis. Rozhodující duel se hraje v neděli. Vítěz série narazí na Utah.

Trenér Stotts končí u Trail Blazers

"Mám absolutní respekt k tomu, co Terry za devět sezon s týmem dokázal. Bylo to pro nás těžké rozhodnutí v osobní i profesionální rovině, ale je v nejlepším zájmu klubu vydat se jiným směrem," uvedl prezident Portlandu Neil Olshey. Na ukončení spolupráce se dohodl se Stottsem den poté, co tým prohrál v šesti zápasech sérii prvního kola s Denverem.

Třiašedesátiletý Stotts byl momentálně čtvrtým nejdéle sloužícím koučem v jednom týmu v lize. Déle jsou ve svých funkcích jen Gregg Popovich v San Antoniu, Erik Spoelstra v Miami a Rick Carlisle v Dallasu. V minulosti Stotts vedl jako hlavní trenér Atlantu a Milwaukee. V roce 2011 slavil v roli asistenta titul v NBA s Dallasem.

Play off NBA - 1. kolo:
Západní konference - 6. zápas:
Dallas - LA Clippers 97:104 (stav série 3:3).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články