Hlavní obsah

Manažer Philadelphie dostal od NBA za tweet pokutu milion korun

New York

Pořádně se prohne. A za jediný tweet. Vedení NBA potrestalo pokutou ve výši 50 tisíc dolarů (asi milion korun) šéfa basketbalových operací Philadelphie Daryla Moreyho za nedávný příspěvek na twitteru. Bývalý generální manažer Houstonu v něm připomínal roční výročí od chvíle, kdy James Harden vytvořil klubový rekord Rockets v počtu asistencí. Podle NBA šlo o zakázanou manipulaci s hráčem, která znamená porušení pravidel. Harden chce odejít z Houstonu a spekuluje se o tom, že by ho Morey mohl přivést do Philadelphie.

Foto: Ken Blaze, Reuters

Manažer basketbalistů Philadelphie 76ers Daryl Morey dostal milionovou pokutu (ilustrační foto)

Článek

Morey se podle televizní stanice ESPN hájil tím, že šlo o automaticky vygenerovaný tweet. Příspěvek byl později odstraněn, Morey však finančnímu postihu neunikl.

Morey, který v říjnu opustil Houston po 13 letech, se nedostal kvůli svým příspěvkům na twitteru do potíží poprvé. Loni jeho tweet na podporu obyvatel Hongkongu pobouřil Čínu, což mělo pro NBA citelné finanční dopady, i když ho pak smazal a následně se omluvil. Jeho vzkaz způsobil odliv čínských fanoušků i obchodních partnerů a zrušení přenosů v čínské státní televizi.

Reklama

Související témata: