Hlavní obsah

Mimozemšťan, který si podmaní NBA. Největší talent od draftu LeBrona, tvrdí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle jméno si zapamatujte! Victor Wembanyama, devatenáctiletý francouzský supertalent začíná uchvacovat basketbalový svět. Příprava NBA je v plném proudu a fanoušci San Antonia už se startu nového ročníku nemůžou dočkat. Důvod? 224 centimetrů vysoký „Wemby“, který by jejich klub mohl dovést do výšin ještě nedávno nemyslitelných.

Foto: Profimedia.cz

Victor Wembanyama je jedním z největších basketbalových talentů posledních dekád.

Článek

Když v letošním draftu vybralo San Antonio z prvního místa mladého Francouze, fanoušci Spurs byli u vytržení. Po poslední mizerné sezoně není divu. Tým z Texasu skončil v uplynulé sezoně na posledním místě Západní konference, z 82 zápasů hned šedesátkrát odcházel z palubovky poražen.

Vytáhlý pivot neodehrál v Americe ještě ani jeden ostrý zápas a už se jeho směrem nesly superlativy. Analytik NBA Jonathan Givony označil Wembanyamu za největší talent od vstupu LeBrona Jamese do NBA. Sám bájný LeBron označil Francouze za generační talent a mimozemšťana.

A Wemby skočil do nového angažmá rovnýma nohama, ve dvou přípravných duelech zaznamenal vždy minimálně 20 bodů. To, že bude pod košem dominovat, očekávali všichni, mladý Francouz však překvapil na svoji výšku až mimozemským pohybem, vynikající střelbou a parádní prací s míčem. Když člověk vidí highlighty a to, jak sebevědomě si počíná, nezbývá než nevěřícně kroutit hlavou.

Jenom ostrá sezona NBA však ukáže, jak skutečně dobrý Wembanyama je a jestli opravdu dokáže naplnit svůj obrovský potenciál. Budeme v příštích letech sledovat dalšího člena síně slávy, nebo se bude jednat o promarněný talent? Ať už to bude jakkoliv, současnost mladého Francouze je vzrušující a bude dál pod drobnohledem.

Reklama

Související témata: