Hlavní obsah

NBA odloží v nejbližších dnech kvůli koronaviru pět zápasů

Rostoucí počty případů nákazy koronavirem v klubech donutily vedení basketbalové NBA k odkladu pěti zápasů. Změny termínů se dotknou devíti týmů. Zástupci ligy dnes oznámili, že odloží příští dvě utkání Brooklynu, kterému momentálně chybí deset hráčů. Nejbližší duel neodehrají ani Cleveland, jenž postrádá sedm basketbalistů, Orlando a Philadelphia.

Foto: Vincent Carchietta, Reuters

Basketbalista Brooklynu Nets Kevin Durant, ilustrační foto.

Článek

Za poslední týden se kvůli šíření covidu-19 změnil v NBA program už sedmkrát. Z nedělního rozpisu vypadne zápas covidem silně zasaženého Brooklynu s Denverem, Atlanty s Clevenaldem a Philadelphie s New Orleans Tomáše Satoranského. Hrát se nebudou ani na pondělí plánovaný zápas Toronta s Orlandem a úterní utkání Brooklynu s Washingtonem.

Lídr Východní konference Brooklyn musel v poslední době zařadit do koronavirového protokolu mimo jiné hvězdy Kevina Duranta, Jamese Hardena a Kyrieho Irvinga. Clevelandu dnes přibylo pět nakažených a celkem nemá k dispozici sedmičku hráčů.

Rozhodnutí o odkladech přišlo krátce poté, co dnes Atlanta oznámila, že kvůli protokolu přišla o tahouna Traeho Younga. Los Angeles Lakers budou v nedělním zápase s Chicagem postrádat trenéra Franka Vogela. Bulls se přitom na palubovku vrátí poté, co v týdnu zmeškali dvě utkání. Celkem je v lize kvůli koronaviru mimo hru zhruba padesátka hráčů.

Reklama