Hlavní obsah

Nechtěla sedět na lavičce. Hanušová je po osmi letech zpátky v Žabinách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po osmi letech se vrací tam, kde odstartovala kariéru vrcholové basketbalistky. Pivotka Alena Hanušová bude znovu oblékat dres Žabin, v němž v roce 2009 začala pod vedením trenéra Jana Bobrovského sbírat první ligové zkušenosti mezi seniorkami.

Foto: uskbasket.cz

Alena Hanušová ještě v dresu USK Praha

Článek

Legendární kouč je i v současnosti členem realizačního týmu, avšak hlavní slovo na lavičce brněnského družstva už mají trenér Viktor Pruša s dalším asistentem Jakubem Gazdou.

„Viktor s Kubou jsou výborní trenéři. Jsou zastánci rychlého stylu basketu. Nestaví hru na jedné či dvou hráčkách. A nebojí se zapojovat mladé holky. Klidně i ve vypjatých situacích," cení si Hanušová, která po odchodu z Brna působila především v mistrovském USK Praha. Jen v předloňské sezoně si krátce zahrála ve Francii za Montpellier a Bretaň a v Turecku za Elzig.

Účastnice LOH v roce 2012 v Londýně a s USK i vítězka prestižní Euroligy část uplynulého ligového ročníku promarodila a za pražský celek odehrála pouze dvanáct utkání. „Ani po uzdravení jsem se příliš často nedostala do základní rotace týmu. Nechtěla jsem jen vysedávat na lavičce. Chci být platnou hráčkou," naznačila 191 centimetrů vysoká Hanušová hlavní důvody přestupu.

Basketbalistkám Žabin, které v minulém ligovém ročníku vybojovaly stříbrné medaile, by teď ráda pomohla k dalšímu výkonnostnímu posunu. „Mám velkou motivaci. Už se nemůžu dočkat spolupráce s křídelnicí Peťou Záplatovou, se kterou jsem se potkávala v reprezentačních výběrech od šestnácti let. Rozehrávačka Eliška Hamzová má před sebou slibnou budoucnost v národním družstvu. To stejné platí také o Naty Stoupalové. Těším se i na ostatní děvčata. Budou-li o to stát, ráda jim předám zkušenosti, které jsem za uplynulé roky nabrala," nezdráhá se jednatřicetiletá Hanušová přibrat si i roli mentorky.

Brno jí během předchozího angažmá přirostlo k srdci. „Mám zde několik oblíbených kaváren, ráda si do nich zase zajdu. A těším se i na skvělé fanoušky Žabin. Když jsem jezdila do haly Rosnička jako soupeř, viděla jsem pokaždé v hledišti plno známých tváří. Teď budou zase podporovat i mě," usmívá se.

Reklama

Související témata: