Hlavní obsah

Nejužitečnějším basketbalistou NBA bude jeden z trojice Curry, Jokič a Embiid

New York

Cenu pro nejužitečnějšího basketbalistu sezony NBA získá jeden z trojice Nikola Jokič z Denveru, Joel Embiid z Philadelphie a Stephen Curry z Golden State. Držitel trofeje pro MVP z minulých dvou sezon Janis Adetokunbo z Milwaukee se tentokrát mezi finalisty nedostal.

Foto: Michael Wyke, Reuters

Joel Embiid na ilustračním snímku.

Článek

Trojice hráčů s nejvyšším počtem hlasů v šesti kategoriích oznámila NBA ve čtvrtek. Vítězové budou vyhlášeni v neupřesněném termínu během play off.

Největším favoritem na zisk prestižního ocenění je podle amerických médií šestadvacetiletý Srb Jokič, jenž by mohl vyhrát anketu jako první pivot od Shaquillea O'Neala v roce 2000. Jokič má za sebou úchvatnou ofenzivní sezonu, v níž zaznamenal průměrně 26,4 bodu, 10,8 doskoku a 8,3 asistence na zápas. Celkovou úspěšnost střelby měl 56,6 procenta, z trojek 38,3 procenta a 86,6 procenta z trestných hodů.

Také Embiid má za sebou nejlepší sezonu v kariéře s průměry 28,5 bodu, 10,6 doskoku, 2,8 asistence a 1,4 bloku na zápas. Philadelphii pomohl k vítězství ve Východní konferenci.

Třiatřicetiletý Curry by se v případě vítězství v anketě stal jedním z devíti hráčů historie NBA, kteří tuto cenu získali minimálně třikrát. Trojnásobný šampion ligy byl jako nejstarší hráč od Michaela Jordana nejlepším střelcem sezony. Zaznamenal v průměru 32 bodů na zápas.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.