Hlavní obsah

New York Knicks zažalovali svého rivala z NBA Toronto kvůli úniku informací

New York Knicks podali žalobu na svého rivala z Atlantické divize basketbalové NBA Toronto Raptors kvůli údajnému úniku důvěrných informací. Knicks tvrdí, že jejich bývalý zaměstnanec předal více než 3000 video- a datových souborů kanadskému klubu, jenž ho letos v létě zaměstnal a důvěrné informace využíval.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

New York Knicks zažalovali Toronto kvůli úniku informací.

Článek

"Špionem" byl podle Knicks jejich bývalý zaměstnanec Ikechukwu Azotam, jenž pro ně pracoval v letech 2020-2023. Společně s ním newyorský klub zažaloval nového hlavního trenéra Toronta Darka Rajakoviče, celou organizaci Raptors a jejich mateřskou společnost Maple Leaf Sports & Entertainment a další zhruba desítku nejmenovaných zaměstnanců Raptors.

"Žalovaný Rajakovič a další žalovaní členové Raptors najali Azotama a využili ho jako informátora v organizaci Knicks, aby předal informace, které jim pomohou řídit jejich tým," cituje agentura Reuters ze žaloby.

Vedení Raptors uvedlo, že je Knicks o stížnosti informovali minulý týden, nesdělili jim ale, že hodlají podat žalobu. "Jasně jsme deklarovali náš úmysl provést interní vyšetřování a plně spolupracovat. Společnost důrazně popírá jakékoli zapojení do záležitostí, z nichž je obviněna," uvedlo vedení klubu v prohlášení.

Podle Knicks poskytl Azotam ilegálně 3358 videosouborů, které zaznamenaly ze strany zaměstnanců Raptors více než 2000 shlédnutí. Soubory obsahovaly rozbory hry soupeřů, přípravu na minulou sezonu, složky skautů a další informace.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.