Hlavní obsah

Nymburk - Zaragoza 70:64Nymburk potřetí uspěl v osmifinále Evropského poháru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalisté Nymburka vyhráli v Evropském poháru FIBA ve 4. kole osmifinálové skupiny M doma nad Zaragozou 70:64 a připsali si třetí vítězství za sebou. Španělskému celku oplatili porážku z úvodního kola 79:82 a mají s ním lepší vzájemnou bilanci. Další zápas čeká svěřence trenéra Franceska Tabelliniho 31. ledna na hřišti turecké Manisy.

Foto: Nymburk Basketball Šváb/ERA David, ČTK

Zleva Martin Kříž z Nymburka a Dejan Kravič ze Zaragozy.

Článek

K vítězství Nymburka přispěl 13 body a osmi doskoky Ty Gordon a 10 bodů vstřelil Ondřej Sehnal. Za poražené zaznamenal 15 bodů Trae Bell-Haynes.

„Jsem nadšený z výhry a spokojený s výkonem, který tým předvedl. Bylo to zasloužené vítězství,“ řekl novinářům po utkání Tabellini. „Dokázali jsme se popasovat s výškovou převahou soupeře. Chtěli jsme tomu čelit tím, že do každého míče půjdeme na maximum. A to tam bylo. Moc chceme postoupit, je to náš cíl a teď se k němu blížíme. Musíme si ale dát pozor, být nadále ostražití a udržet si svou herní tvář. Nemyslet si, že už je hotovo,“ dodal.

„Čekají nás dva venkovní zápasy, které budou opět velmi těžké. Těší mě také, že tým ukázal, že se učí ze svých chyb, a nedovolil to samé, co se nám stalo v Zaragoze. Snažíme se každý den zlepšovat a to se daří. Musíme v tom pokračovat, abychom si splnili sny,“ doplnil kouč.

Nymburk v úvodu díky sedmibodové šňůře získal náskok 9:2 a poprvé pustil soupeře do vedení až v 9. minutě po úspěšných trestných hodech, které proměnil Yoanki Mensia. Po první čtvrtině domácí prohrávali 16:17. Zaragoza pak dvakrát unikla do pětibodového náskoku, ale díky trojkám Davida Collinse a Jakuba Tůmy šel do pauzy Nymburk s vedením 34:33.

Po poločase se jako první trefil Tomasz Gielo, Nymburk však sérií 17:5 získal jedenáctibodový náskok a obrat už jedenáctému týmu španělské ligy nedovolil. Zaragoza v závěrečné čtvrtině snížila na 59:61, ale domácí jí odskočili dvakrát na rozdíl sedmi bodů a důležitou výhru si pohlídali.

„Pocity jsou skvělé. Chtěli jsme vyhrát všechny tři domácí zápasy a to se povedlo. Takže jsme moc spokojení,“ prohlásil rozehrávač Tůma. „Poslední zápasy jsem se z dálky trápil, takže jsem rád, že jsem týmu pomohl trojkami. A těší mě, že jsem dnes dostal i více minut. Ukázalo se, že jsme zase odolnější a silnější. Opět jsme si vypracovali náskok, ale tentokrát jsme si ho nenechali ukrást, i když soupeř opět dotahoval. Udržet první místo ve skupině je teď náš cíl a budeme se o to prát,“ uvedl.

Evropský pohár FIBA basketbalistů - osmifinálová skupina M, 4. kolo:
ERA Nymburk - Zaragoza 70:64 (16:17, 34:33, 53:43)
Nejvíce bodů: Gordon 13, Sehnal 10, Bohačík 9 - Bell-Haynes 15, Sulejmanovič 14, Mensia a Simarro po 8 .
Gravelines-Dunkerque - Manisa 73:80.
1.Nymburk431305:2657
2.Zaragoza422283:2846
3.Gravelines-Dunkerque422278:2886
4.Manisa413274:3035
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.