Hlavní obsah

Opora basketbalové reprezentace před Evropou neskrývá optimismus: Máme na postup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České basketbalistky mají za sebou přípravný kemp před nadcházejícím mistrovstvím Evropy, které začíná příští týden ve Slovinsku a Izraeli. Opora národního celku Petra Holešínská věří, že jsou Češky na šampionát dobře připravené. Vyhrály šest ze sedmi duelů. "Mám z přípravy fakt dobrý pocit. Doufám, že si sebevědomí přivezeme i na mistrovství Evropy," tvrdí.

Foto: Pláteník/Sportegy

Česká basketbalová reprezentantka Petra Holešínská se po mistrovství Evropy bude hlásit ve španělské Zaragoze. Teď ale věří, že Češky na ME postoupí ze skupiny.

Článek

Před pondělním odletem jste dostaly dva dny volna. Jak si je užijete?

Budu odpočívat a taky se musím sbalit. Obecně mám trochu problémy s balením kufru, protože si toho vždycky všude beru až moc. Nebude snadné se sbalit na celé mistrovství do jednoho kufru.

Tenhle problém jistě vyřešíte. Jak to vidíte s šancí na postup ze skupiny?

Věřím, že šanci na postup máme dobrou. I vzhledem k povedené přípravě, díky které jsme si zvedly sebevědomí. Belgie bude opravdu těžký soupeř, protože patří mezi nejlepší evropské i světové týmy. Itálii, se kterou hrajeme první zápas na turnaji, bychom mohly překvapit, ale nebudeme proti nim za favoritky. Pokud chceme postoupit, tak si musíme poradit s domácími Izraelkami. Ty jsou hodně nepříjemné, běhavé a hlavně budou doma. Postup ze třetího nebo druhého místa ve skupině bychom mohly a měly zvládnout.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Basketbalistka Petra Holešínská na tréninku.

Kdo je podle vás favoritem celého turnaje?

Řekla bych, že letos Španělky, protože Francouzky měly nějaké problémy uvnitř týmu a přišly před turnajem o dvě největší hvězdy. Navíc Španělky hrály v přípravě fakt skvěle. Uvidíme, co předvede Belgie, která je vždy nepříjemná. Nicméně kdybych si měla vybrat, tak řeknu Španělsko.

Máte před turnajem nějakou speciální motivaci?

Byla bych ráda, kdybychom postoupily do play off, které se od čtvrtfinále hraje ve Slovinsku, protože rodiče do Izraele nepoletí, ale do Slovinska by přijeli. Situace v Izraeli je navíc trochu nestabilní, takže nečekám, že do Tel Avivu poletí hodně fanoušků. Ráda bych si zahrála ve Slovinsku, kam by mohli přijet ve větším počtu i čeští fanoušci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.