Hlavní obsah

Peterka změnil během EuroBasketu působiště, bude hrát za Würzburg

Basketbalový reprezentant Martin Peterka mění v německé lize působiště. Po dvou letech strávených v Braunschweigu bude účastník nynějšího mistrovství Evropy hrát za Würzburg. Bavorský klub oznámil na svém webu, že sedmadvacetiletý pivot či křídelní hráč podepsal smlouvu do konce nadcházející sezony 2022/23.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Martin Peterka

Článek

Peterka se do Německa na první zahraniční angažmá přesunul v roce 2020 po pěti sezonách působení v Nymburce. V Braunschweigu v uplynulém ročníku zaznamenal 205 cm vysoký hráč v průměru 12,1 bodu, 3,8 doskoku a 2,1 asistence a s úspěšností 43,1 procent platil za výborného střelce z tříbodové vzdálenosti.

"Má nejen dobrou výšku a neobvykle dobrou střelbu z dálky, ale také velmi dobře chápe hru a má zkušenosti ze dvou sezon v bundeslize. Chtěli jsme se na vysokých postech ještě posílit a s jeho schopnostmi a vysokým basketbalovým IQ Martin naše ostatní věže velmi dobře doplní," uvedl manažer německého klubu Krešimir Lončar, někdejší chorvatský basketbalista.

Würzburg v minulé sezoně obsadil v osmnáctičlenné bundeslize dvanácté místo právě před Braunschweigem. Nový ročník nejvyšší německé soutěže začne pro nový Peterkův tým 1. října.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.