Hlavní obsah

Pivot Gobert, kvůli němuž se předloni zastavila NBA, má opět covid

Francouzský basketbalista Rudy Gobert, jehož pozitivní test na covid-19 měl v březnu 2020 za následek přerušení NBA, je znovu mimo hru kvůli koronaviru. Podle zámořských médii byla u 216 centimetrů vysokého pivota znovu po téměř dvou letech zjištěna nákaza a podle pravidel byl zařazen na takzvaný covidový protokol.

Foto: Rob Gray, Reuters

Francouzský basketbalista ve službách Utahu Rudy Gobert.

Článek

Gobert chyběl ve středečním utkání v Denveru kvůli nemoci, jež původně nebyla spojována s koronavirem. Dva antigenní rychlotesty v den utkání měl totiž negativní, jenže čtvrteční PCR vyšel s pozitivním výsledkem. Na covidové marodce doplnil spoluhráče Joea Inglese.

Dvojnásobný účastník Utkání hvězd Gobert byl v březnu 2020 prvním hráčem s potvrzenou nákazou koronavirem. Vedení ligy tehdy okamžitě soutěž zastavilo, postupně pak kvůli dalším případům mezi sportovci následoval lockdown i v dalších severoamerických profesionálních soutěžích a sport se postupně zastavil na několik měsíců po celém světě.

Gobertovi tehdy hrozil i trest za zlehčování pandemie. Nedlouho před pozitivním testem totiž o problému žertoval na tiskové konferenci a ve snaze odlehčit napjatou atmosféru kvůli koronaviru i nařízení ligy, aby si novináři drželi od hráčů odstup, osahal z legrace na stole všechny mikrofony a diktafony. Později, když zjistil, že má pozitivní test, se za lehkovážnost omluvil.

Reklama