Hlavní obsah

Pivot Nymburka Kříž musí na operaci kolena a sezona pro něj skončila

Nymburk

Pivot Martin Kříž z Nymburka musí na operaci kolena a sezona pro něj skončila. Stabilní člen basketbalové reprezentace si ve středečním ligovém utkání na hřišti USK Praha přetrhl zkřížený vaz a čeká ho několikaměsíční pauza. Přijde tak nejen o květnový turnaj Final Eight v Lize mistrů, ale i o kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu, o které bude národní tým bojovat na přelomu června a července v kanadské Victorii.

Foto: David Šváb, ČTK

Martin Kříž z Nymburka v akci pod košem proti Sassari.

Článek

"O víkendu Martin podstoupil magnetickou rezonanci a to potvrdilo, že se jedná o přetržení předního zkříženého vazu. U tohoto typu zranění mohou hráči za přívětivé situace začít znovu hrát šest měsíců od operace," uvedl v tiskové zprávě fyzioterapeut Nymburka Radek Petrů.

Sedmadvacetiletý Kříž se musí vyrovnat s druhým vážným zraněním za poslední dva roky. V květnu 2019 si přetrhl Achillovu šlachu levé nohy, ale směrem k národnímu týmu tehdy jeho léčení dopadlo dobře. V polovině srpna už sehrál v Hamburku přípravný duel s Polskem a v září 2019 nechyběl v boji české reprezentace na mistrovství světa v Číně o historické šesté místo.

Foto: Nymburk Basketbal David/ERA Šváb, ČTK

Zleva Tryggvi Hlinason ze Zaragozy a Martin Kříž z Nymburku.

"U tohoto zranění se nedá předpokládat, že by se povedlo vrátit rychleji než za šest měsíců," podotkl Petrů. Zranění utrpěl Kříž v první půli, kdy dostal přihrávku na nájezd do koše. Při snaze prosmýknout se mezi dvěma obránci při dvojtaktu si ale poranil koleno a že hřiště odkulhal za pomoci spoluhráčů.

Reklama

Související témata: