Hlavní obsah

Poslední Detroit v NBA senzačně vyhrál nad Oklahomou City

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalisté Oklahomy City Thunder v NBA nečekaně prohráli na palubovce posledního Detroitu 104:120 a přišli tak o šanci na osamostatnění se na prvním místě tabulky Západní konference. Nadále se tak dělí o čelo s Minnesotou, která prohrála o den dříve. Pro Detroit šlo zatím o nejcennější ze šesti výher v této sezoně.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Radost hráče Detroitu Pistons Jalena Durena

Článek

Detroit dosud porazil jen týmy ze spodní poloviny tabulky. Tentokráte si ale vyšlápl v tu chvíli na druhý nejlepší tým celé soutěže. Oklahoma City přitom brzy vedla 15:5 a v první čtvrtině se zdálo, že bude mít zápas pod kontrolou. Jenže ve druhé čtvrtině zcela propadla v obraně a Detroit to potrestal 46 body.

Pistons si pak vypracovali vedení až o 19 bodů. Thunder se sice ještě dotáhli na 86:90, ale Detroit odpověděl další šňůrou 10:0 a hosté pak už zápas vzdali, když v koncovce šetřili opory. „Kdybych cítil, že to můžeme zlomit, dám je tam zpět. Ale cítil jsem, že je hotovo a že musíme začít myslet na další zápasy. Detroit dnes hrál s opravdu velkou energií. Přehrál nás v soubojích a v intenzitě. Zasloužil si vyhrát,“ řekl trenér Oklahomy Mark Daigneault.

Detroit táhl za výhrou Jalen Duren, který nasbíral 22 bodů a 21 doskoků včetně devíti v útoku. V dresu Pistons naposledy některý hráč měl přes 20 bodů a 20 doskoků před čtyřmi lety, kdy se to povedlo Andre Drummondovi. Oklahoma se tradičně opírala o Shaie Gilgeouse-Alexandera s 31 body.

Atlanta zvítězila doma nad Torontem 126:125, když drama rozhodl vteřinu před koncem smečí rovnou z doskoku Saddiq Bey. Trae Young sice se svým nájezdem neuspěl, ale situaci zachránil Bey, který se prosmýkl pod koš a nikým neatakován, dorazil míč do koše. Toronto tak nevyužilo šanci vybřednout z krize, když aktuálně má nejhorší formu z celé soutěže, jelikož prohrálo 9 z posledních 10 utkání.

Atlantu táhla základní pětka, když všichni hráči zahajovací sestavy měli minimálně 17 bodů a hned čtyři z nich zapsali double double. Young měl 30 bodů a 12 asistencí, Bey 26 bodů a 13 doskoků.

Orlando si doma vyšláplo na Phoenix a zvítězilo 113:98. V dresu Suns sice řádil Devin Booker a nastřílel 44 bodů, ale Magic si pohlídali další dvě hvězdy Suns Kevina Duranta a Bradleyho Beala, kteří se nedostávali do hry a dali dohromady jen 24 bodů. Navíc Suns domácí dovolili jen 4 trojky. Orlando se opíralo o 26 bodů Paula Banchera.

NBA:
Atlanta - Toronto 126:125
Detroit - Oklahoma City 120:104
Indiana - Memphis 116:110
Orlando - Phoenix 113:98
Portland - Chicago 96:104

Reklama