Hlavní obsah

Pozůstalí po Bryantovi dostanou za snímky z místa havárie 28,5 milionu dolarů

Pozůstalým po tragicky zesnulé basketbalové legendě Kobem Bryantovi musí okres Los Angeles zaplatit 28,5 milionu dolarů (630 milionů korun). Uvedla to agentura AP. Jde o odškodné za zveřejnění fotografií z havárie vrtulníku, při které v lednu 2020 zahynul Bryant, jeho dcera Gianna a dalších sedm lidí. Snímky pořídili na mobilní telefony policisté a hasiči, kteří na místo neštěstí přijeli jako první. Někteří z nich je pak sdíleli.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Pozůstalým po tragicky zesnulé legendě Kobem Bryantovi musí okres Los Angeles zaplatit 28,5 milionu dolarů (ilustrační foto)

Článek

Loni v srpnu soud přiřkl vdově Vanesse Bryantové částku 15 milionů dolarů za psychickou a citovou újmu. Nyní se úřady dohodly s rodinou pětinásobného vítěze NBA na další kompenzaci ve výši 13,5 milionu dolarů, která řeší případné budoucí nároky Bryantových tří dcer.

"Dnešek je úspěšným vyvrcholením odvážné bitvy paní Bryantové o to, aby pohnala k odpovědnosti ty, kdo se podíleli na tomto groteskním jednání," uvedl právník Bryantové Luis Li v prohlášení. "Bojovala za svého manžela, svou dceru a všechny, kteří čelili podobné neúctě," dodal.

Dvacet milionů dolarů získal u soudu už dříve Christopher Chester, který při havárii přišel o manželku a dceru.

Bryant zahynul v 41 letech s třináctiletou dcerou a dalšími lidmi cestou na dívčí basketbalový turnaj. Pilot vrtulníku v hustých mracích narazil do svahu v kalifornském Calabasasu.

Reklama

Související témata: