Hlavní obsah

Real s Partizanem dostaly za nedohraný zápas Euroligy pokutu 50 tisíc eur

Aktualizováno

Real Madrid a Partizan Bělehrad dostaly za hromadnou rvačku, která předčasně ukončila čtvrteční zápas play off Evropské ligy basketbalistů, pokuty 50 tisíc eur (1,2 milionu korun). Vedení soutěže o tom informovalo na webu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Duel v Eurolize ukončila bitka hráčů na palubovceVideo: sntv

 
Článek

Z hráčů obdržel nejtvrdší trest Guershon Yabusele z Realu Madrid, který si nezahraje pět zápasů. Jeho spoluhráč Gabriel Deck vynechá jedno utkání, zatímco Kevin Punter a Matthias Lessort z Partizanu přijdou o dva, respektive jeden duel.

"Proti rozhodnutí se nejde odvolat, vzhledem k tomu, že šlo o mimořádné zasedání (disciplinární komise) v průběhu vyřazovací části," uvedlo vedení Euroligy v prohlášení.

Trestu unikl Sergio Llull z Realu, jehož faul na Puntera necelé dvě minuty před koncem normální hrací doby odstartoval potyčku, v níž došlo na rány pěstí. Hráči po zápasnických chvatech končili i na zemi a zapojily se do ní i lavičky.

Utkání bylo za stavu 80:95 předčasně ukončeno, protože ani jednomu z týmů po rvačce nezbyl minimální počet dvou hráčů nutných k dohrání zápasu. Partizan se ujal vedení v sérii 2:0, další duel je na programu v úterý.

Llull se za vyvolání rvačky omluvil na twitteru. "Co se včera odehrálo, by se na basketbalovém hřišti nikdy stát nemělo," uvedl. "Já jsem celou tu hrůzu odstartoval tvrdým faulem. Omlouvám se všem fanouškům," dodal.

Zapojení do rvačky litoval i Yabusele, který při potyčce poslal k zemi Danteho Exuma. "Hluboce se stydím za to, jak jsem se zachoval. Omlouvám se fanouškům, Dantemu i Partizanu, se kterým jsem měl vždy dobré vztahy," prohlásil ještě před oznámením trestu.

Podle trenéra Partizanu Željka Obradoviče hráče ve vyhrocené koncovce přemohly emoce, po uklidnění situace si ale podali ruce a vše nechali za sebou. "Určitě to ale není dobré pro pověst basketbalu, Realu Madrid ani Partizanu. Tohle se nemělo stát. Ale hráči mají emoce a stalo se," konstatoval.

Před třetím zápasem série, v němž bude mít Partizan v úterý výhodu tradičně bouřlivého domácího prostředí, chce Obradovič atmosféru uklidnit a vyhnout se výtržnostem fanoušků. "Je potřeba to zklidnit, abychom přivítali Real Madrid tak, jako jejich fanoušci přijali nás. Aby nám fandili a podporovali nás, ale aby nedělali nic proti Realu," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články