Hlavní obsah

Dallas - New Orleans 91:107Satoranský přispěl třemi body k výhře New Orleans

Tomáš Satoranský přispěl v pátečním utkání NBA třemi body, třemi doskoky a asistencí k venkovní výhře basketbalistů New Orleans 107:91 nad Dallasem. Phoenix prohrál 96:118 na hřišti Golden State a přišel o 18 zápasů trvající vítěznou sérii, která je rekordem klubu. Warriors tak Suns oplatili středeční prohru 96:104 a opět se ujali vedení v soutěži. Losangeleské derby vyhráli Clippers, kteří zdolali Lakers 119:115.

Foto: Kevin Jairaj, Reuters

Tomáš Satoranský přispěl v pátečním utkání NBA třemi body, třemi doskoky a asistencí k venkovní výhře basketbalistů New Orleans 107:91 nad Dallasem.

Článek

Zatímco před třemi dny Phoenix dokázal ubránit Stepha Curryho, tentokráte byl hvězdný rozehrávač s 23 body nejlepším střelcem zápasu, když trefil šest trojek. Za Suns dal také 23 bodů pivot Deandre Ayton. Phoenix nemohl ze zdravotních důvodů využít svou největší ofenzivní zbraň Devina Bookera.

Warriors vedli v podstatě celý zápas, ale ještě na začátku druhého poločasu byl rozdíl ve skóre jen dva body. Pak ale domácí předvedli šňůru 11:0 a do poslední čtvrtiny šli s dvouciferným náskokem, který postupně navýšili až na 27 bodů. A to i přesto, že Curry už v závěrečných 20 minutách zápasu nepřidal ani bod. Poslední body dával při rozhodující šňůře.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Stephen Curry z týmu Golden State v utkání NBA.

"Věděli jsme, že když je neporazíme, půjdou v tabulce před nás. A to jsme nechtěli dopustit. Prostě už někdo musel tu jejich sérii ukončit," řekl trenér Golden State Steve Kerr. "Hezky zrychlili hru a zaskočili nás. To samé, co jsme my udělali před pár dny jim. To je součást těchto šachů," dodal kouč Phoenixu Monty Williams.

Pelikánům vyšla odveta

Odveta se povedla i Pelikánům z New Orleans, kteří dva dny poté, co prohráli s Dallasem o 32 bodů, dokázali na jeho hřišti vyhrát polovičním rozdílem ve skóre. Přitom do zápasu nevstoupili dobře a trefil jen dvě z prvních 20 střel, Dallas to však využil jen k desetibodovému vedení. Ve třetí čtvrtině pak Pelicans zabrali, trefili 13 z 19 střel a šňůrou 26:8 otočili zápas ve svůj prospěch. Připsali si tak čtvrtou výhru z posledních šesti zápasů.

"Jakmile jsme se přestali trefovat, tak nám šly hlavy dolů. A to se nesmí stávat. Před zápasem jsme si řekli, že New Orleans bude hrát tvrdě, a oni tak opravdu hráli a šli si za výhrou, kterou dnes chtěli více než my," řekl kouč Dallasu Jason Kidd.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 24 body Brandon Ingram, sedm hráčů New Orleans mělo devět a více bodů. Satoranský se mezi střelce zapsal jednou, když se po seběhu pod koš trefil i s faulem. Následně proměnil trestný hod.

LeBron James na vše nestačil

Lakers v městském derby nepomohl ani návrat LeBrona Jamese z karantény po negativních testech. James měl 23 bodů a 11 doskoků, Anthony Davis 27 bodů a 10 doskoků. Clippers předvedli týmovější výkon, z něhož vyčnívali Paul George s 19 body, 8 doskoky a 9 asistencemi a Marcus Morris s 21 body. Ten trefil i trojku osm vteřin před koncem, která zápas definitivně rozhodla. Krátce předtím dal dvě důležité trojky Luke Kennard, který zaznamenal 11 ze svých 19 bodů v poslední čtvrtině.

Brooklyn vyhrál 110:105 nad Minnesotou i díky 30 bodům Kevina Duranta, který si upevnil vedení v tabulce střelců. Brooklyn tak nadále vede východní konferenci. Houston, který byl dlouho posledním týmem soutěže, zdolal Orlando 118:116 a zvítězil už popáté za sebou. V posledních čtyřech minutách sice přišel o třináctibodový náskok, ale zachránil ho Eric Gordon, který dal vteřinu před koncem vítěznou střelu. Celkem zaznamenal 24 bodů.

Výsledky zápasů NBA:
Atlanta - Philadelphia 96:98
Brooklyn - Minnesota 110:105
Dallas - New Orleans 91:107 (za hosty Satoranský 3 body, 3 asistence, 1 doskok)
Golden State - Phoenix 118:96
Houston - Orlando 118:116
Indiana - Miami 104:113
LA Lakers - LA Clippers 115:119
Utah - Boston 137:130
Washington - Cleveland 101:116

Reklama

Související témata: