Hlavní obsah

Simons dovedl v NBA Portland k výhře 45 body, Dallas uspěl v New Yorku

Svůj nejlepší střelecký výkon v NBA předvedl Anfernee Simons, který 45 body pomohl basketbalistům Portlandu k výhře 116:111 na palubovce Utahu. Po špatném startu sezony se rozjíždí obhájce titulu Golden State, který porazil Houston 120:101. Dallas i díky 30 bodům Luky Dončiče zvítězil v New Yorku 121:100 a vrátil se na příčky zaručující alespoň předkolo play off.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Hráč Utahu Collin Sexton (vpravo) bránící hráče Portlandu Anferneeho Simonse (vlevo).

Článek

Simons byl také hrdinou závěrečných momentů zápasu Portlandu v Utahu. Půl minuty před koncem otočil trestnými hody skóre na 112:111 a po dalších šestkách Jeramiho Granta zblokoval 4,6 sekundy před koncem Jordana Clarksona.

"Chtěl jsem být agresivní a udat tempo i spoluhráčům. Dát jim vědět hned na začátku, že udělám vše pro to, abychom uspěli," řekl Simons, který proměnil sedm trojek. S 33 body mu sekundoval Grant.

Za Utah nasbíral Clarkson 24 bodů, ale trefil jedinou z devíti trojek a v závěru se vyfauloval. Lauri Markkanen dal 21 bodů. Oba soupeři se po skvělém začátku sezony propadli v Západní konferenci na pozice zaručující jen předkolo. Blazers jsou i kvůli zranění opory Damiana Lillarda devátí s bilancí 12-11, Jazz jsou osmí s bilancí 14-12.

Hlavní hvězdou Dallasu byl tradičně Dončič, velký zápas ale odehrál také Tim Hardaway Jr., který nasbíral 28 bodů včetně osmi trojek z 13 pokusů.

Mavericks po první čtvrtině prohrávali v New Yorku o 12 bodů, do poločasu však srovnali krok a ve druhém soupeře přehráli 69:41. K výhře si pomohli 24 trojkami z 61 pokusů a stali se týmem s třetím největším počtem proměněných střel zpoza oblouku v historii slavné haly Madison Square Garden.

Foto: Bruce Kluckhohn, ČTK/AP

Hráč Minnesoty Austin Rivers (vlevo) driblující kolem oklahomského Dariuse Bazleyho (vpravo).

"Hráli jsme dobře, půjčovali jsme si míč. Jsme tým, který s trojkami stojí a padá, a dnes jsme je proměňovali," liboval si trenér Dallasu Jason Kidd. Dončič dal čtyři trojky, další tři hráči trefili po třech.

Domácím nebylo nic platných 24 bodů Juliuse Randlea nebo 23 bodů Immanuela Quickleyho.

Golden State dovedly k výhře nad Houstonem hlavně dvě hvězdy. Andrew Wiggins proměnil osm z 10 trojek a nastřádal 36 bodů. Stephen Curry rovněž trefil osm trojek a zakončil duel s 30 body a 10 asistencemi.

"Cítil jsem se v dobrém rytmu. Střely mi padaly, měl jsem dobré pozice a spoluhráči mě v nich dobře nacházeli," řekl Wiggins. Za Rockets nasbíral 21 bodů Kevin Porter Jr. Warriors jsou na Západě šestí s bilancí 13-11, Houston je předposlední (6-17).

Lídra Východní konference Boston dál stíhá Milwaukee, které i bez Janise Adetokunba vyhrálo v Charlotte 105:96. Spoléhalo především na Bobbyho Portise, autora 20 bodů. Za domácí se nejvíc prosadil s 26 body Terry Rozier. Bucks ztrácejí na první Celtics 1,5 zápasu.

Cennou výhru vybojovalo páté Sacramento, které nedalo šanci Los Angeles Clippers a zvítězilo 123:96. Domácím chyběli Kawhi Leonard a Paul George a už o poločase prohrávali o 22 bodů. Kings vedl s 24 body za 26 minut Domantas Sabonis, 23 bodů zaznamenal nováček Keegan Murray.

Reklama

Související témata: