Hlavní obsah

Srbští basketbalisté budou na ME bez Teodosiče, hvězda se nevešla do týmu

Srbští basketbalisté, kteří budou druhým soupeřem české reprezentace na zářijovém mistrovství Evropy v Praze, se na šampionátu představí bez dosavadního kapitána Miloše Teodosiče. Trenér Svetislav Pešič se rozhodl pětatřicetiletého hvězdného rozehrávače vyřadit z nominace.

Foto: Sport.cz

Basketbal - ilustrační foto.

Článek

"Na rovinu jsem mu řekl, že už mu nemůžu zaručit takové postavení a tolik prostoru jako dříve. Že dostanou šanci jiní hráči, kteří nám v této chvíli mohou nabídnout více. Sedli jsme si a rozsekli to," řekl dnes Pešič na tiskové konferenci týden poté, co se informace dostala neoficiálně na veřejnost.

"Samozřejmě mi volala spousta novinářů, ale nic jsem jim neřekl. Jsem reprezentační trenér a mým úkolem je vést národní mužstvo a zajistit mu klid. Nebylo to snadné rozhodnutí. Ale tohle není lehké u žádného hráče. Možná byl trochu překvapený, ale ve sportu a životě to takhle chodí," prohlásil srbský kouč, který v minulosti vedl i německou reprezentaci nebo Barcelonu.

Teodosič má za sebou úspěšná angažmá v Olympiakosu Pireus a CSKA Moskva, s kterým vyhrál v roce 2016 Evropskou ligu. V dresu řeckého týmu si zase v roce 2010 vysloužil ocenění pro nejužitečnějšího hráče prestižní soutěže. Byl také vyhlášen nejlepším hráčem v Evropě. S reprezentací vybojoval stříbro na olympijských hrách v Riu de Janeiro a na mistrovství světa 2014 a evropském šampionátu před 13 lety.

V roce 2017 se vydal do NBA. V Los Angeles Clippers se mu však nedařilo. Po dvou letech se vrátil do Evropy a posílil Boloňu. Letos s italským týmem vyhrál Evropský pohár a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem závěrečného turnaje.

Reklama

Související témata: