Hlavní obsah

Trenér Růžička skončil po nezdaru v play off u basketbalistů Brna. Odchází do Maďarska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouč Lubomír Růžička po čtyřech letech končí u basketbalistů Brna, které loni přivedl k ligovému bronzu. V letošním play off vypadl tým navzdory vysokým ambicím už ve čtvrtfinále s pozdějším mistrem z Opavy. Nenavázal tak na druhou příčku po základní části. Jeho novým působištěm bude maďarský Zalaegerszeg, který v tamní nejvyšší soutěži skončil v uplynulé sezoně čtvrtý.

Foto: Basket Brno

Trenér Lubomír Růžička po čtyřech sezonách opouští basketbalisty Brna.

Článek

„Gratulujeme trenérovi Růžičkovi k zahraničnímu angažmá a věříme, že se mu bude dařit minimálně tak dobře jako v Brně, kde mužstvo vytáhl ze spodních pater tabulky až k medaili," uvedl generální manažer Basketu Brno Roman Marko. Jméno Růžičkova nástupce hodlá klub oznámit v nejbližších dnech.

Růžička tvrdí, že na roky strávené v moravské metropoli bude vzpomínat jen v nejlepším. „Děkuju všem hráčům, které jsem tady trénoval. Pro mě byla radost s nimi pracovat," uvedl sedmatřicetiletý Růžička, který přišel do Brna v roce 2019 ze Svitav.

Reklama

Související témata: