Hlavní obsah

Tým NBA Brooklyn věnoval 50 tisíc dolarů zraněným při střelbě v metru

Basketbalisté Brooklynu Nets věnují 50 tisíc dolarů zraněným při střelbě v metru, která se odehrála v úterý ráno jen pár bloků od nich. V té době se tým připravoval na zápas NBA. Před utkáním se držela minuta ticha a Nets pak po výhře nad Clevelandem postoupili z předkola do play off.

Foto: Vincent Carchietta, Reuters

Bruce Brown (1) z Brooklynu a Caris LeVert (3) z Clevelandu. Ilustrační foto.

Článek

"Bylo to velmi tragické ráno," řekl kouč Brooklynu Steve Nash. "Všechny nás to zasáhlo. Je to stanice metra, kde máme tréninkové centrum i kanceláře. Moje děti chodí do školy kousek odtud," dodal bývalý kanadský basketbalista a dvojnásobný nejužitečnější hráč NBA v dresu Phoenixu.

Právě v newyorské čtvrti Brooklyn neznámý muž odpálil v soupravě metra dýmovnici a začal střílet. Nejméně 17 lidí utrpělo zranění, deset z nich zasáhly kulky. Nikdo není v ohrožení života. Pachatel je stále na útěku.

"Neznal jsem podrobnosti, ale když slyšíte před tréninkovým centrem sirény a vidíte, co se děje venku, modlíte se, ať to dobře dopadne. Nenávidím násilí, nesnáším nesmyslné násilí," řekl jeden z lídrů týmu Kevin Durant, jenž večer v Barclays Center pomohl k výhře nad Clevelandem 25 body.

Reklama

Související témata: