Hlavní obsah

U basketbalistů Brooklynu po špatném vstupu do sezony NBA skončil trenér Nash

Trenér Steve Nash skončil po špatném vstupu do sezony NBA a kontroverzích kolem Kyrieho Irvinga u basketbalistů Brooklynu. Nets oznámili odchod člena Síně slávy z pozice kouče den poté, co tým vítězstvím nad Indianou zlepšil svou bilanci v tomto ročníku na pouhé dvě výhry a pět porážek.

Foto: Brad Penner, Reuters

Steve Nash ještě jako kouč Brooklynu při utkání s Dallasem.

Článek

Osmačtyřicetiletý Kanaďan Nash, jenž byl dvakrát vyhlášen nejlepším hráčem sezony NBA, vedl Brooklyn od roku 2020. V obou letech, svých prvních v roli hlavního kouče, postoupil s Nets do play off.

Letos v létě si chtěla jedna z hvězd mužstva Kevin Durant vynutit výměnu, pokud u mužstva zůstanou Nash a generální manažer Sean Marks, ale majitel klubu Joe Tsai se za oba postavil a Durant v týmu zůstal. Další kontroverze kolem klubu minulý týden vyvolal jiný klíčový hráč Irving, jenž na twitteru sdílel odkaz na antisemitský film.

"Od začátku svého působení v roli hlavního kouče čelil Steve množství bezprecedentních problémů a jsme mu upřímně vděčni za jeho vedení, trpělivost a skromnost. Osobně to pro mě bylo nesmírně náročné rozhodnutí, nicméně jsme se shodli, že tentokrát je změna nutná," uvedl generální manažer Marks.

Reklama

Související témata: