Hlavní obsah

Veselého čeká dvoutýdenní pauza, účast ve čtvrtfinále Euroligy je nejistá

Istanbul

Českého basketbalistu Jana Veselého čeká kvůli zraněnému kotníku minimálně dvoutýdenní pauza a jeho start ve čtvrtfinále Evropské ligy s Fenerbahce Istanbul je ohrožen. Třicetiletý pivot tureckého celku odstoupil v první čtvrtině pátečního duelu s Barcelonou (73:82), kdy si po kontaktu s Leandrem Bolmarem poranil pravý kotník. Dnešní vyšetření magnetickou rezonancí u Veselého odhalilo poraněné vazy.

Foto: Twitter @Be_BasketFr

Basketbalista Jan Veselý z Fenerbahce Istanbul v utkání Evropské ligy. Archivní foto

Článek

"Byla zahájena léčba s tím, že za dva týdny přijde další vyšetření, které rozhodne o dalším postupu ohledně jeho návratu na hřiště," uvedl na klubovém webu týmový lékař Ahmed Kulduk. Spolu s českým reprezentantem se v utkání zranil i další klíčový střelec Nando de Colo, jenž si poranil koleno. I o jeho účasti v dalších zápasech se teprve rozhodne. Čtvrtfinále nejprestižnější evropské basketbalové soutěže, které má už Fenerbahce před závěrečným kolem základní části jisté, začne 20. dubna a hraje se na tři vítězné duely.

Veselý v tureckém týmu působí od svého návratu z NBA v roce 2014 a prožíval další povedenou sezonu. Z 30 zápasů má průměr 13,2 bodu, 5,3 doskoku či 2,8 asistence a před duelem s Barcelonou figuroval mezi pěti nejužitečnějšími hráči soutěže. Díky svým výkonům byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem měsíce ledna.

Reklama