Hlavní obsah

Veselý 18 body pomohl basketbalistům Barcelony k druhé finálové výhře

Jan Veselý byl s 18 body druhým nejlepším střelcem Barcelony, která vyhrála i druhé finále play off španělské basketbalové ligy. V dramatickém utkání porazila Real Madrid 86:85 a jedno vítězství ji dělí od titulu. Tomáš Satoranský přispěl k výhře čtyřmi body a pěti doskoky. Jubilejní 20. mistrovský titul může katalánský klub vybojovat v úterý, kdy se bude hrát v Madridu.

Foto: Profimedia.cz

Jan Veselý v dresu Barcelony.

Článek

Barcelona dnes ve třetí čtvrtině vedla až o devět bodů, ale Real v poslední části skóre otočil a vypracoval si šestibodový náskok. Domácí manko stáhli na 82:83 a půl minuty před koncem pivot Realu Tavares neproměnil ani jeden ze dvou trestných hodů. Při doskoku byl faulován Mirotic, který naopak dvakrát uspěl a poslal Barcelonu do vedení.

Při další akci Realu se vyfauloval Veselý a Llull stav zápasu opět překlopil na stranu obhájců titulu. Na druhé straně si při bránění Laprovittoly připsal pátý faul Tavares a argentinský hráč z trestných hodů rozhodl o výhře Barcelony, která může Realu vrátit loňskou finálovou porážku. Llull v poslední akci zápasu neuspěl.

Madridský klub letos ovládl Evropskou ligu, katalánský celek zatím v této sezoně žádnou trofej nezískal.

Reklama

Související témata: