Hlavní obsah

Postup jako splněný cíl a možná i sen. Březinová ocenila svěží vánek do české hry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radost měly opravdu velikou, české basketbalistky si v hojné míře užívaly, že si na mistrovství Evropy zahrají po osmi letech zápas vyřazovací části. Po skalpu Itálie dokázaly ve skupině porazit i domácí Izrael a v pondělí budou v Tel Avivu bojovat o čtvrtfinále s Řeckem.

Foto: Profimedia.cz

Renáta Březinová v zápase proti Itálii

Článek

„Pro nás je to splněný cíl a v podobě postupu z druhého místa vlastně možná i sen. Neměly jsme bohužel v zápase proti Izraeli takovou úspěšnost střelby, jakou bychom si představovaly, urvaly jsme to nakonec z obrany. Domácí v určitých okamžicích hrály hodně agresivně, ale omlazený tým i tohle nakonec ustál," hodnotila trenérka Romana Ptáčková.

Po odpolední výhře Belgie nad Itálií mohly Češky i prohrát maximálně o 11 bodů, přesto by postoupily alespoň ze 3. místa. „Holky na ten zápas v šatně koukaly. Já říkala, ať to vypnou, že mě to absolutně nezajímá. Samozřejmě očkem se podíváte, ale brala jsem to tak, že musíme jít za vítězstvím a nic jiného pro nás neexistuje," naznačila pro ČTK kapitánka Renáta Březinová.

Češkám se perfektně vydařil úvod utkání a vedly 11:0. „Byly jsme parádně nahecované, jenže pak se lehce usnulo na vavřínech, přestaly jsme správně číst hru a začaly dělat hrozné blbosti. Izraelky trošku přitlačily a už to bylo na můj vkus zbytečné drama," uvedla autorka čtrnácti bodů v nedělním zápase.

Přímo do čtvrtečního čtvrtfinále v Lublani postoupily Belgie, Španělsko, Francie, Maďarsko.
Baráž o čtvrtfinále hrají – pondělí v Tel Avivu:
Česko - Řecko (17.00 h, ČT sport)
Černá Hora - Itálie
úterý v Lublani:
Německo - Slovensko
Srbsko - Velká Británie

Poprvé na turnaji po zranění kotníku nastoupila křídelnice Veronika Voráčková a byla nejlepší českou střelkyní. „Vím, že ji noha pořád dost bolí. Myslím, že musela hodně skousnout, ale moc nám pomohla, přinesla do hry takový svěží vánek. Díky bohu za to," ocenila spoluhráčku Březinová.

Reprezentantky jsou tuze rády, že zůstávají na turnaji a končit nechtějí ani v pondělí. „Je to skvělý pocit, teď to už bude hlavně o bojovnosti. Když jsme ale konečně vylezly ze skupiny, chceme se porvat i osmičku. Stěhování do Lublaně, to je pro mě mega cíl," říkala Březinová.

Reklama