Hlavní obsah

Houston - New Orleans 118:108Rozjetý Houston porazil i New Orleans, Satoranský dal za Pelicans čtyři body

Basketbalisté Houstonu vyhráli v NBA už pošesté za sebou, když tentokráte doma porazili New Orleans Pelicans 118:108 a odsunuli je na poslední místo Západní konference. Český reprezentant Tomáš Satoranský odehrál za Pelikány 12 minut a zaznamenal čtyři body a tři doskoky.

Foto: Michael Wyke, ČTK/AP

Tomáš Satoranský si chrání míč před dotírajícím Armonim Brooksem z Houstonu.

Článek

Houston se přitom v úvodu sezony krčil na dně celé NBA s bilancí jediné výhry a 16 porážek. Jenže pak po patnácté porážce za sebou nečekaně chytli formu, která jim přinesla už šestou výhru po sobě. "Za začátku jsme nevěděli, co děláme. Prostě jsme jen hráli zápas za zápasem a učili se spolu hrát a teď je to každým zápasem lepší a lepší," řekl trenér Houstonu Stephen Silas.

Tentokráte si poradili i s tím, že Brandom Ingram jim za New Orleans nastřílel 40 bodů. Jonas Valančiunas přidal 17 bodů, ale nikdo další z Pelikánů už nedal více než 10 bodů. To na straně Houstonu měla celá základní pětka dvouciferný počet bodů. Nejvíce dali Christian Wood a Eric Gordon po 23 bodech.

Satoranský měl v zápase jedinou střelu, ale stála za to. Český rozehrávač najel zleva pod koš, kde levačkou tvrdě zasmečoval, přestože se ho snažil zastavit pivot domácích Wood. Další dva body přidal Satoranský z trestných hodů.

Utah vyhrál přestřelku s Clevelandem 109:108 a čtvrtou výhrou v řadě si upevnil třetí příčku na západě. Donovan Mitchell k výhře pomohl 35 body, Rudy Gobert se pak blýskl 20 doskoky a 5 bloky. Jazz sice v posledních 100 vteřinách neskórovali, ale Cleveland už toho nedokázal využít k obratu, když v poslední minutě minul čtyři střely.

Před Cleveland se tak na šestou příčku Východní konference dostalo Charlotte, které si připsalo důležitou výhru nad Atlantou 130:127, přestože postrádalo čtyři hráče kvůli covidovému protokolu včetně klíčových hráčů LaMela Balla a Terryho Roziera.

Jejich spoluhráči je však dokázali nahradit. Miles Bridges dal 32 bodů a Kelly Oubre přidal 28 bodů. Hornets si pomohli 17 trojkami. "Tento zápas jsme brali něco jako prohlášení. Aby nás ostatní začali brát vážně a pochopili, jak jsme dobří," řekl Bridges.

"Momentálně to je asi nejlépe střílející tým rovnou po přihrávce. Nebyli jsme je prostě schopni zastavit. Dali jsme 127 bodů a to je dost na vítězství, ale oni nás stejně porazili," reagoval kouč Atlanty Nate McMillan.

Výsledky zápasů NBA:
Atlanta - Charlotte 127:130
Cleveland - Utah 108:109
Houston - New Orleans 118:108 (za hosty Satoranský 4 body, 3 doskoky)
Toronto - Washington 102:90.

Reklama