Hlavní obsah

Wembanyama při debutu v Letní lize NBA vyprodal arenu a dal devět bodů

Dlouho očekávaný debut Victora Wembanyamy v dresu San Antonia Spurs sledovalo v Las Vegas při Letní lize NBA ve vyprodané areně 17.500 diváků. Francouzský pivot, vysoký 225 centimetrů, se před dvěma týdny stal podle očekávání jedničkou draftu a v pátek pomohl devíti body, osmi doskoky a pěti bloky k výhře 76:68 nad Charlotte. Český reprezentant Vít Krejčí z Atlanty si připsal po pěti bodech i asistencích a šest doskoků při porážce 76:80 se Sacramentem.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Victor Wembanyama (1) v dresu San Antonia při utkání s Charlotte.

Článek

Devatenáctiletý Wembanyama vyvolal v Las Vegas poprask. Všechny vstupenky na první z jedenácti dnů, kdy se v kampusu University of Nevada basketbalové týmy v Letní lize utkají, fanoušci rychle vyprodali.

Proti Charlotte odehrál francouzský pivot 27 a půl minuty, proměnil však jen dvě ze 13 střel z pole a všechny čtyři trestné hody. "Byl to speciální okamžik mít na sobě poprvé tento dres. Snil jsem o vítězství a měl ho," řekl.

Přiznal však, že si potřebuje zvyknout na tamní herní styl. "Abych byl upřímný, moc jsem nevěděl, co mám dnes večer na hřišti dělat, ale snažil jsem se poučit pro další zápasy. Nejdůležitější je být připravený na sezonu," řekl.

Třiadvacetiletý rozehrávač Krejčí v minulé sezoně, své druhé v NBA, nedostával od Atlanty moc prostoru. V pátek odehrál 18 minut. Zámořská basketbalová liga začne 24. října.

Reklama

Související témata: