Hlavní obsah

Westbrook se dohodl s Utahem na vyplacení ze smlouvy, bude hrát za LA Clippers

Rozehrávač Russell Westbrook se v NBA po bezmála dvou týdnech znovu stěhuje. Nejužitečnější hráč zámořské basketbalové ligy z roku 2017 oblékne dres Los Angeles Clippers. V posledních dvou letech nastupoval za městské rivaly Los Angeles Lakers, kteří ho nedávno vyměnili do Utahu. Za něj si Westbrook ani nezahrál.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Russell Westbrook v dresu Los Angeles Lakers.

Článek

S vedením Jazz se čtyřiatřicetiletý basketbalista domluvil na vyplacení ze smlouvy, díky níž si měl ve zbytku sezony vydělat 13 milionů dolarů z celkové roční částky 47 milionů. Podle ESPN uzavře s Clippers kontrakt do konce ročníku včetně play off a obdrží 785.000 dolarů.

Do Lakers přišel Westbrook předloni v létě z Washingtonu, ale neprosadil se podle představ. V této sezoně byl jen třikrát v základní sestavě a má průměr 15,9 bodu na zápas. Kariéru zahájil v Oklahomě City, v jejímž dresu se stal dvakrát nejlepším střelcem NBA a v roce 2017 také nejužitečnějším hráčem soutěže. Třikrát byl i nejlepším nahrávačem ligy a devětkrát byl nominován na Utkání hvězd NBA. Po jedenáctiletém působení v Thunder následovala výrazně kratší angažmá v Houstonu, Washingtonu a Lakers.

Reklama