Hlavní obsah

Westbrook věnoval dětem stovky počítačů pro učení na dálku

Hvězdný basketbalista Russell Westbrook se během pandemie koronaviru rozhodl pomoci dětem v Houstonu. Zatímco někteří jeho kolegové finančně podpořili zdravotníky, bývalý nejužitečnější hráč NBA daroval 650 počítačů malým studentům, aby se v době uzavřených škol mohli dál vzdělávat.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Westbrookova nadace s názvem "Proč ne?" se spojila s charitativní organizací Comp-U-Dopt a vedením města, aby tamním dětem v nouzi poskytli další počítače. Rodiny jsou vybrány v loterii.

"Russell ukázal, proč je šampionem na hřišti i mimo něj. Tento dar pomůže mnoha studentům a jeho rodinám vypořádat se s dopady krize covid-19," uvedl starosta Houstonu Sylvester Turner.

Westbrook získal cenu MVP za sezonu 2016/17 ještě v dresu Oklahomy, kdy byl také nejlepším střelcem ligy. V dresu USA vyhrál olympijský turnaj v Londýně i mistrovství světa o dva roky dříve. V NBA tradičně dominuje ve statistice triple-doublů a patří mezi ligové kanonýry i v této sezoně, která byla kvůli koronaviru přerušena 11. března.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.