Hlavní obsah

Z okruhu možných soupeřů českých basketbalistů na ME 2022 vypadlo Estonsko

Z okruhu možných soupeřů českých basketbalistů pro domácí základní skupinu mistrovství Evropy v příštím roce vypadlo Estonsko. Z šestého koše si jej totiž vybrala jako partnerský tým Itálie. Gruzie si zvolila za soupeře Turecko ze třetího koše, na který už tým kouče Ronena Ginzbuga narazit nemohl, protože si Česko ze stejného koše vybralo již dříve Polsko.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Německo uplatnilo svou možnost výběru na Litvu. Zbývající čtveřici soupeřů se týmy dozví ve čtvrtek 29. dubna při slavnostním losování ve Verti Music Hall v Berlíně. Češi při losu budou nasazení ve druhém koši spolu s Litvou, Ruskem a Itálií. Nemohou dostat ani nikoho ze třetího koše, kde jsou s Polskem a Tureckem také Chorvatsko se Slovinskem.

Z nejvýše nasazené čtveřice může dostat Ginzburgův výběr Španělsko, Srbsko, Řecko či Francii. Ze čtvrtého koše, v němž jsou Gruzie a Německo, přicházejí v úvahu jen Ukrajina nebo Finsko. Z pátého je možností jeden ze čtveřice Belgie, Maďarsko, Izrael a Británie, ze šestého už je Bosna a Hercegovina, Nizozemsko či Bulharsko.

Šampionát se bude hrát příští rok od 1. do 18. září. V Praze se bude konat v O2 areně, další skupiny hostí Tbilisi, Milán a Kolín nad Rýnem. Do Berlína se účastníci přesunou na vyřazovací část.

Reklama

Související témata: