Hlavní obsah

Zápas Chicaga s Bostonem se v NBA kvůli koronaviru odkládá. Satoranský se už může připojit k týmu

New York

Koronavirus znovu zasahuje do NBA. Vedení zámořské basketbalové soutěže muselo odložit další dva zápasy. Kvůli vysokému počtu hráčů v karanténě nenastoupí Boston k úternímu zápasu v hale Chicaga, které mělo v uplynulém týdnu rovněž problémy s nákazou v týmu a po pozitivním testu mu chyběl mimo jiné český reprezentant Tomáš Satoranský. Neodehraje se ani dnešní duel Dallasu s New Orleans. Celkově byly v nové sezoně kvůli protiepidemickým pravidlům odloženy čtyři zápasy.

Foto: Pool Photos, Reuters

Tomáš Satoranský bojuje o míč s Thomasem Bryantem z Washingtonu.

Článek

Satoranský už podle vyjádření manažera Phillipa Paruna pro televizi Nova koronavirus překonal a brzy by se měl připojit k týmu. Průběh nemoci byl u českého reprezentanta velice lehký a po povinné desetidenní karanténě by jeho návratu nemělo nic bránit.

Basketbalisté Bostonu nemohli odehrát už nedělní utkání proti Miami, které bylo po pozitivních testech odvoláno na poslední chvíli. Po dalším trasování kontaktů nakažených nezbylo týmu potřebné minimum osmi hráčů, kteří by mohli v úterý v Chicagu nastoupit.

Ve stejné situaci je Dallas. Po pozitivním testu Maxiho Klebera klub v neděli uzavřel své centrum, k původní čtveřici hráčů v karanténě ale dnes podle médií přibyla další pětice.

Reklama

Související témata: