Hlavní obsah

Boxer Konečný se vrací na Jizerskou 50. Pořád se cítím jako sportovec, říká

Liberec

Padesát kilometrů přes Jizerské hory si již jednou střihl na běžkách, letos si kdysi česká boxerská jednička Lukáš Konečný vyzkouší podruhé i letní variantu slavného závodu. Bývalý světový šampion ve veltrové váze se poslední srpnovou sobotu opět vydá na nejdelší trať na 50 kilometrů.

Foto: RunTour.cz

Boxer Lukáš Konečný coby běžec.

Článek

„Kondice sice není taková, jako když jsem profesionálně boxoval, ale pořád něco naběháno mám. Neběhám sice úplně pravidelně, ale když můžu, rád vyběhnu," uvedl účastník olympijských her v Sydney s tím, že běhu v přírodě dává přednost. „V lese člověk vypne. Když jsem na čerstvém vzduchu, vypínám stopky a běžím hlavně pro sebe, užívám si to. Když jsem na dráze, je to více o tréninku, měřím si čas, víc se donutím dřít. I to má něco do sebe," vysvětlil.

Poprvé absolvoval padesátikilometrovou trasu v rámci Jizerské 50 Run před čtyřmi lety v čase 4:26:40. Na celkovém 64. místě. „Bojím se, že tak dobře už na tom nejsem, takže to vidím trochu pomalejší, ale výzva to je a ambice mám, nechci si udělat ostudu, pořád se cítím jako sportovec," přiznal 41letý boxer, který profesionální kariéru ukončil v roce 2013.

Na 6. ročník letní Jizerské 50 se chystá i se svou manželkou a dcerou, které poběží nejkratší, 12 kilometrů dlouhou trasu. A dcera bude podle něj v cíli rychleji. „Sice teď nemá na sport moc času, protože studuje v Praze na intru, ale umí se vyhecovat," poznamenal Konečný.

Na nejkratší trať se vydá i hejtman Libereckého kraje Martin Půta. „Pro mě je ideální, možná bych si uměl představit ještě kratší, ale dvanáctku dám," slibuje Půta. Jako host se letní obměny legendárního závodu v Bedřichově zúčastní i nejlepší český laufař Stanislav Řezáč, který odstartuje jeden ze závodů a předá ceny nejlepším. Trasa na 50 kilometrů je beznadějně vyprodaná, na 12 a 23 kilometrů dlouhý okruh volná místa stále zbývají.

Reklama

Související témata:
Martin Půta