Hlavní obsah

Cizí hlasy v hlavě, vy je ještě nemáte? Brýle nahradí trenéry

Lake Forest

Známý americký výrobce brýlí přichází na trh s novinkou. Sportovní brýle v sobě ukrývají trenéra, v reálném čase reagují na výkon atleta a díky spolupráci firmy s producentem procesorů si s vámi i po trenérsku popovídají.

Běžecké brýle pro trénink

 
Článek

Přelomová novinka v oblasti sportovních technologií, nositelných tréninkových pomůcek se jmenuje Oakley Radar Pace. Na první pohled jde o sluneční brýle s integrovanými sluchátky. Ale jen na ten první, než vám do uší začne promlouvat přísný trenér. Jestliže za sebou už máme éru chytrých telefonů, nejspíš přichází éra chytrých brýlí.

Brýle by měly pomáhat atletům lépe porozumět průběhu svých výkonů a v reálném čase je také sledovat a analyzovat. Software v brýlích je navržen tak, aby dokázal vytvářet tréninkové plány na míru a zároveň aby sledoval nejrůznější parametry v průběhu jejich plnění, dával sportovci okamžitou zpětnou vazbu, stejně jako by to udělal trenér postávající u atletického oválu se stopkami v ruce. Brýle navíc dokážou reagovat na otázky uživatele.

Intel do projektu dodal svou technologii Real Speach, a tak se běžec může ptát svých vlastních brýlí na to, jakou má rychlost, kolik vydává energie, jakou má srdeční frekvenci, čas, vzdálenost nebo rychlost. Tento titěrný kousek špičkové technologie má v sobě zabudovaný gyroskop, akcelerometr, tlakoměr, vlhkoměr a další.

Nožičky brýlí nesou malé touch pady, díky nimž můžete regulovat hlasitost hlasů ve své hlavě, ovládat hudební přehrávač nebo přijímat telefonní hovory z aparátu připojeného přes bluetooth. Stejnojmenná aplikace pro mobilní telefony poskytne po tréninku nejrůznější statistiky a analýzy. Někdo má cizí hlasy v hlavě zadarmo. Pokud budete chtít ty trenérské z Ameriky, připravíte svou peněženku o 570 dolarů (přes 14 000 korun).

Reklama

Související témata:
Procesor