Hlavní obsah

Falické symboly doprovázejí každý její trénink. Stačilo jednou špatně odbočit

Praha

Když jistá Američanka jménem Claire před více než třemi lety odletěla navštívit svého bratra, ještě netušila, kam osud zavede její další kroky. Jedna absolutní náhoda, jíž se žena chytla, způsobila její zásadní obrat v přístupu k tréninkům. Od té chvíle nic nebylo jako dříve. A smysl pro humor této ženy oslovil stovky dalších, podobně smýšlejících běžců.

Foto: Profimedia.cz

Co? Cože tam ta Claire nakreslila? (ilustrační foto)

Článek

Stačilo, aby Claire jednou chybně odbočila, a její svět se navždy změnil. Více než před třemi lety odletěla za svým bratrem, aby společně v rodinném kruhu oslavili Den díkůvzdání. Claire byla v cizím městě, přesto si ale naplánovala svůj oblíbený běžecký trénink. Když ovšem byla na cestě, někde se jí podařilo chybně odbočit a žena pak složitě nalézala cestu zpět.

Jaké bylo později její překvapení, když zjistila, jak její trasa vypadá v záznamu GPS. Zcela bezděčně vykreslila svými kroky do ulic města obrysy mužské chlouby. 27. listopadu 2015 se tak zrodil DickRun. Dnes je neoddělitelnou součástí umělecké tvorby běžců vykreslujících svými tréninky nejrůznější tvary, aby se s jejich záznamy mohli pochlubit na sociálních sítích. Takové počínání má už i svůj zaběhlý název – Strava Art, podle jedné z nejpopulárnějších tréninkových aplikací se záznamem trasy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

THREE YEARS! 🎉🥂🍾 Happy #dickrunversary to me and to all of us. It’s been 3 years since my first official #dickrun which is now one mistake that we are all happy for. Thanks for following along, sharing your own runs, and all the encouragement and laughs along the way. Here’s to many more dickruns (and twat trots 😂) to come 🍻🍻🍻 . . . . #thankful #anniversary #runallthemiles #runversary #beatyesterday #wearetherunners #runnersofinstagram #motivation #runhappy #runderful #womensrunningcommunity #cardio #cardioworkout #noexcuses #justdoit #runaddict #runningmotivation #motivation #instarunners #beabeast #fitstagram #fitspiration #runrunrun #crossfitgirls #crossfitter #crossfitrunning

Příspěvek sdílený Claire 🏃🏼‍♀️🍺🌮 (@dick_run_claire),Lis 27, 2018 v 6:13 PST

Nejen v Americe ale lidé propadají kouzlům nechtěného. Ani u nás nemusíte dlouho hledat zástupce Strava Artu orientované na lidskou anatomii. Například Denisa V. z Prahy by ihned mohla založit jeho další odnož s hashtagem #pussyart. Posuďte sami! Světové sportovní umění se rodí i u nás, stačí se jen pořádně rozhlížet kolem sebe.

Reklama

Související témata: