Hlavní obsah

Fast Foot: Chcete být dobří běžci? Neběhejte!

Praha

Tedy spíše nevěnujte se pouze a jenom běhání. Tělo je poměrně složité zařízení, a ačkoli tomu někteří nevěří, pracuje při běhu opravdu celé. Potíž je v tom, že ne všechny části pracují stejně intenzivně. A abychom určité partie nepřetěžovali, je potřeba posílit i ty, které při běhu hrají druhé housle. Protože jinak by se nám po čase rozložil celý orchestr.

Cviky nejen na bolavá zádaVideo: Stream.cz

 
Článek

Ani já nechodím do posilovny zrovna rád. V životě se mi to přihodilo asi třikrát a v tomto díle Fast Footu zase! Všude jsou samá zrcadla. To my upíři nemáme zase až tak rádi. No a pak to zahradnictví... Já si vám tam připadám jako někde uprostřed záhonu, všude samej narcis.

Cvičit je ale potřeba, to ví všichni zádíčkáři a ode dneška to budou vědět i všichni běžci. A když to nejde jinak, třeba i v té posilovně. Neběhejte jenom! Pravidelně do svých tréninků zařazujte i další pohybové aktivity náročnější na jiné partie, než jsou nohy. A když říkám pravidelně, myslím alespoň jednou za týden. Skvělé je plavání, veslování, běžecké lyžování... a bosu. Mívají ji v posilovnách, ale pořídit si ji můžete klidně i domů k televizi.

My vám ukážeme čtyři základní cviky na nejrůznější svaly, rovnováhu a koordinaci pohybů. A než se kluci rozhodnou, kdo z nich zvedne větší činku, zkusím taky trochu zaposilovat ty bicepsy. Na kratších tratích se budou určitě hodit.

Fast Foot - Škola běhu, která vychází každou středu na www.stream.cz.

Reklama

Související témata: