Hlavní obsah

Jací jsme běžci? To prozradí hvězdy, Slunce i úplněk. Díl třetí

Praha

I poslední, třetí díl běžeckého horoskopu dává nahlédnout do tajemných sepětí hvězd a našich výkonů. A co na to Měsíc? Jisté je pouze jedno, bez tréninku zlepšení nečekejte. Dnes speciál pro Střelce, Kozorohy, Vodnáře a Ryby.

Foto: Petr Horník, Právo

Běhání může ovlivnit i datum, hodina narození.

Článek

Střelec

Běžci ve znamení Střelce jsou spíše mladí lidé. Čím jsou starší, tím jsou na pohyb línější. Hodně se věnují míčovým hrám, chtějí totiž vyniknout v kolektivu. I z toho důvodu střelci běhání moc nevyhledávají. „Střelci jsou velmi komunikativní a chtějí se za každou cenu ukázat. A to v běhu moc nejde. Komu by se předváděli, když přímo kolem nich nikdo není?" ptá se Eliška Landovská.

Kozoroh

Kozorozi jsou běžci, kterým maximálně vyhovuje příroda a zvlněný terén. Rádi běhají klikatými cestičkami v lese, nebo z kopce do kopce. Běh po vyhrazených cestách se spoustou dalších osob okolo je vůbec nebaví. Lidé ve znamení Kozoroha jsou velmi vytrvalí, dokáží běžet mnohem déle než ostatní znamení. Snad i proto mívají častější problémy s koleny. I oni často holdují indiánskému běhu.

Vodnář

Spíše než v teniskách potkáte Vodnáře na bruslích, ať už v létě nebo v zimě. Celkově jsou hodně sportovně založení, milují třeba cyklistiku. Ale neznamená to, že Vodnáři také rádi neběhají. Pro ně je však běh hlavně ventilem. Nedokáží totiž odfiltrovat okolní šum a vším se zabývají. To je pro ně velmi náročné a zatěžující. Běhají proto tak dlouho, dokud si neuleví. V takovém případě nepohrdnou ani běžeckým pásem.

Ryby

Lidé narození ve znamení Ryb musejí mít opravdu zásadní důvod, proč běhat. Například běhat s někým nebo pro někoho. Často se proto účastní některé z běžeckých akcí pro dobrou věc, charitu apod. Jednoduše běhají pro nějaký „vyšší cíl". Pravidelní běžci to ale nejsou, nedokáží se totiž přinutit věnovat se jedné věci opakovaně. Ryby si potřebují život rozvolnit. Když zrovna mají vlnu běhání, pak běhají opravdu intenzivně. Jakmile ale běžecká vlna opadne, přeorientují se na něco jiného.

Co na to Luna? Za úplňku se šetřete!

I pohyb Luny je nejen z hlediska sportování velmi důležitý. „Je statisticky dokázáno, že během úplňku stoupá počet sebevražd i násilných činů, v takový okamžik se totiž objevuje nesmírně silné napětí. Lidem se špatně spí, jsou podráždění. A nastává obrovský rozpor mezi rozumem (reprezentován Sluncem) a citem (reprezentován Lunou), které jsou nejdále od sebe a přetahují se," upozorňuje astroložka a numeroložka Eliška Landovská.

Chcete-li si zaběhat, využijte raději období, kdy Luna prochází ohnivými znameními – Beran, Lev, Střelec – to je člověk běhu pozitivně nakloněn. Ale pozor na Lunu v Býku. To máme sklony k lenivosti a spíše holdujeme dobrému posezení a kvalitnímu jídlu.

Také se nedoporučuje běhat mezi 15. a 17. hodinou. To je z hlediska čínské medicíny čas, kdy pracuje močový měchýř a je nejvíce ohrožen. A při běhu můžete snadno prostydnout.

speciální okénko
Když je úplněk...
Při úplňku neběhejte, fyzicky se nepřetěžujte. V tomto období jsme i více náchylní na zranění. Ta se navíc hůř a déle hojí.
Když je novoluní...
Využijte ho, když chcete vyběhnout zcela poprvé. Luna je schovaná za Sluncem, a to je čas vybízející ke koncentraci a novým začátkům. A co víc, půjde vám to a bude vás to nesmírně bavit.
Když Luna ubývá...
Chcete zhubnout nějaký ten kilogram? Vyběhněte v období, kdy ubývá měsíc. Tělo se zároveň dobře čistí a má větší schopnost ztrácet přebytečné množství vody či tuků.

Reklama

Související témata: