Hlavní obsah

Kamínkovou s jedničkou na prsou odstartuje Dopita, šampión z Nagana

Tentokrát Olomouc. Na startu běžecká jména Petra Kamínková, Šárka Macháčková, Jiří Petr nebo Ladislav Kučera, které pošle v sobotu 9. května na trať olympijský šampión z Nagana Jiří Dopita. Hlavní závod na deset kilometrů startuje ve Smetanových sadech hodinu po poledni.

Foto: Archiv RunTour

RunTour má běžecké dostaveníčko tentokrát v Olomouci. V sobotu začne další závod s časem.

Článek

"Loni to bylo bezva, takže se těším, co nás čeká v letošním roce," říká hokejový šampión, který se po závodě účastní autogramiády.

„Hrozně ráda bych běžela, ale chci si zaběhnout pro hezký čas a ne se na trati trápit. Zatím mám nohy po maratónu unavené, ale věřím, že se do soboty dám dohromady," doufá Šárka Macháčková, která v neděli absolvovala pražský maratón.

Kamínková poprvé s jedničkou na prsou

Start naopak slibuje Petra Kamínková, místní běžecká hvězda je největší favoritkou ženského závodu na 10 kilometrů. "S jedničkou na prsou jsem ještě neběžela, takže bych to postavení měla potvrdit," říká s nadsázkou olomoucká rodačka. "Navíc na domácí trati. Bude to výzva. Už se moc těším. Se Šárkou se dobře známe, občas jsme spolu běhaly, bude to zábavný souboj," má jasno dvaačtyřicetiletá vytrvalkyně.

Mezi muži se nabízí rovněž vyrovnaná podívaná. O start v závodě se totiž pořadatelům přihlásila dvě jména, která svými osobními rekordy budí respekt. Jirka Petr a Ladislav Kučera budou atakovat hranici 32 minut na hlavní desetikilometrové trati.

"RunTour je pro mě především rodinný pohodový závod, proto se na ní chystáme s celou rodinou. Chci, aby si běžecký den užili všichni. A jestli se poperu o vítězství, to bude takový bonus navíc," má jasno Petr.

Reklama

Související témata: