Hlavní obsah

Krutý diktátor si vydržuje vlastní skvadru běžeckých ochránců

Velkým překvapením pro celý svět bylo zjištění, že i severokorejský diktátor Kim Čong-un má prokazatelnou zálibu v běhu. Tedy ne že by se mu věnoval přímo on sám, má na to lidi. Běžci mu zkrátka imponují. Jasně se to prokázalo i při setkání s americkým prezidentem Donaldem Trumpem, kde hlavy států projednávali severokorejský jaderný program.

Foto: Profimedia.cz

Kdo neumí pořádně běhat, nemůže být v Kimově ochrance.

Článek

Čong-un se prý v době, kdy pobýval na summitu v Singapuru, velmi obával vražedného útoku na svoji osobu, a tak kromě speciálně pancéřovaného mercedesu povolal do akce i své oblíbené běhající bodyguardy. Dvě šestice zdravím a silou sršících mužů vždy obklopovaly jeho jedoucí limuzínu ve formaci velkého V.

Tělesná stráž severokorejského vůdce se tak v neoficiálním žebříčku nejsportovnějších bodyguardů světa posunula na první příčky. Jak by také ne, členové tohoto speciálního týmu s kódovým označením Central Party Office #6 jsou totiž vybíráni mezi aktivními příslušníky severokorejské lidově demokratické armády. Pečlivým sítem projdou jen ti nejlepší a nejudatnější gerojové, mistři bojových umění musející splňovat navíc ještě jednu velmi důležitou vlastnost: Svou výškou nesmí zastínit velkého Kima. Jinými slovy se musejí vejít pod linii 1,65 metru od země.

Dobré běžecké schopnosti jsou dalším předpokladem. Ovšem v tílku, trenkách a tretrách umí běhat kdejaký floutek. To Kimovy nejbližší bezpečnostní složky musejí umět klusat elegantně a se vší parádou ‒ lakýrky, kalhoty s nažehlenými puky, sáčko ležérně rozepnuté, bílá košile a kravata, to je vybavení jistě nejlépe placených běžců-profesionálů Severní Koreje. Jen těžko si pak ovšem lze vysvětlit fakt, že světový rekord v běhu na půlmaratónské distanci v obleku drží nějaký Japonec. Zřejmě mají Kimovi běžci důležitější úkoly než plnit startovní pole nějakých proradně kapitalisticko-imperialistických závodů.

Kdybyste mohli být členem běhající ochranky českého prezidenta, využili byste takovou šanci?
Ano, byla by to velká čest.
25,6 %
Ne, na to neumím dost dobře běhat v obleku.
53,8 %
Nevím, možná jsem na to příliš velký/á.
20,6 %
Celkem hlasovalo 1259 čtenářů.

Reklama