Hlavní obsah

Odběhl si na kávu, aby vylepšil svou finanční situaci

Předvánoční čas si pro své rejdy zvolil i jistý poberta v americkém Oregonu, který se rozhodl vytěžit ze svého běžeckého tréninku maximum. Za své cíle si překvapivě zvolil stánky nabízející kávu. Při přepadeních se maskoval nejen sportovním úborem, ale i „sportovním“ chováním. Bylo jeho cílem získat dostatek finančních prostředků na zakoupení dárků k Vánocům?

Foto: Profimedia.cz

Neznámý běžec děsí kavárny po celém státě. (ilustrační foto)

Článek

Pozitivní efekty běhu jsou už dlouho a stále lépe a podrobněji dokumentované. Psychická pohoda, odolný kardiovaskulární systém, posílení imunity, pevnější kosti a klouby... a tak by se dalo dlouho pokračovat. Přesto jistý jedinec v Americe našel ještě další způsob, jak – minimálně sám pro sebe – benefity pravidelného běhání ještě rozšířit. Svým běháním začal „vydělávat", aniž by útočil na první pozice na závodech s vysokými finančními odměnami pro vítěze.

Jen za posledních pár dní v tomto roce má na svém kontě neznámý sportovní zloděj dva stánky s kávou. Modus operandi byl vždy stejný. Muž vypadající jako vyznavač běhu přibíhá ke stánku a stále ještě v poklusu na místě přinutí obsluhu vydat peníze z pokladny, načež se opět rozbíhá a mizí i s tržbami v dáli.

Policie stále ještě pátrá po muži zhruba 180 centimetrů vysokém, asi 80 kilogramů vážícím, štíhlé sportovní postavy. Muž měl zřejmě i krapet smyslu pro humor, protože svůj joggingový úbor sestávající z oranžového běžeckého trika s dlouhými rukávy a dlouhých elasťáků doplněných o běžecké trenky v předvánočním čase vyzdobil také červeno-bílou čapkou Santa Clause. Aby svědkům ztížil svou identifikaci, opatřil si přes obličej ještě lyžařskou masku.

Policie zatím neuvedla, k jakému obnosu tímto způsobem tento anti-Ježíšek přišel, ani jakým způsobem přesně přinutil obsluhu stánku k vydání hotovosti. Agenturní zprávy totiž uvádějí, že nebyla použita žádná zbraň. Zřejmě má loupeživý běžec kromě jiného i dobré přesvědčovací schopnosti.

Reklama

Související témata:
Hotovost