Hlavní obsah

Pokémoni ohrozili mezinárodní závod

Düsseldorf

Jedno z míst, které pravidelně a v hojném množství navštěvují lovci pokémonů, a zřejmě i samotné virtuální příšerky, leží přímo na trase mezinárodního maratónu v německém Düsseldorfu. Hlavní město spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko chystalo už 29. ročník svých závodů Kö-Lauf, když narazilo na téměř neřešitelný problém – pokémony.

Foto: Profimedia.cz

Pokémoni jsou zkrátka všude. Utečou před běžci?

Článek
Fotogalerie

Organizátoři závodů měli velice těžkou úlohu. Jedno z nejoblíbenějších míst lovců pokémonů celého Německa se nachází právě na trati jejich běhů. Jde o most Girardet-Brücke. A bylo velice obtížné vysvětlit příznivcům honění se za virtuálními japonskými příšerkami, kteří se na místo začali stahovat po stovkách, že tudy dnes pro ně cesta nevede.

Most bude potřebovat asi tisícovka běžců závodící zrovna na půlmaratónské trati. Ještě chvilku před tím, než na most zabočili nejrychlejší běžci na čele, měla velká skupina organizátorů plné ruce práce. Musela doslova uspořádat lov na lovce pokémonů, aby cesta byla skutečně volná. Ihned po ukončení sportovní akce pohltili most opět davy příšerekchtivých mládežníků. Doufejme, že pokémoni budou dávno všichni pochytaní, než se bude schylovat k dalšímu mezinárodnímu maratónu u nás v Praze.

Reklama

Související témata: