Hlavní obsah

Příšerně spálené nohy! Slunce ochromilo britskou vytrvalkyni

Londýn

Julie Nisbetová na svůj poslední sportovní počin jen tak nezapomene. Když se vrátila z posledního závodu, její nohy příšerně pálily a byly posety drobnými puchýřky. Rozhodla se raději navštívit lékaře. Postupně se puchýřky dramaticky zvětšovaly do obludných rozměrů. Vytrvalkyně byla hospitalizována, její nohy byly kompletně vyřazeny z provozu. A jejich fotky to dopracovaly na stránky mnoha významných deníků a magazínů.

Foto: Profimedia.cz

Slunce ochromilo britskou vytrvalkyni.

Článek

Nisbetová běžela v Británii ultramaratón od jednoho pobřeží k druhému, kopírujíc Hadriánův val (Hadrian's Wall) táhnoucí se napříč celou severní Anglií od dob Říše římské. Svou dávku 69 mil, tedy asi 111 kilometrů zdárně zdolala, za vítězku se ale ‒ alespoň pro tuto chvíli ‒ nepovažuje. Z nemocnice již byla propuštěna do domácího ošetřování, své nohy však ještě plně využívat nezvládne.

Severní Anglie není zrovna pověstná svým slunečným počasím a více než úpal nebo úžeh byste si odtamtud mohli spíše přinést rýmu a nachlazení. Julie Nisbetová přesto věděla, co jí při dlouhodobém pobytu venku může potkat a sluneční paprsky zpočátku nepodceňovala. Před startem ultramaratónu se namazala opalovacím krémem s ochranným faktorem.

34letá matka dvou dětí strávila na trati závodu dlouhých 21 hodin. Její lýtka musela po celý den vzdorovat přímému slunečnímu záření a ochranný krém se z potícího těla rychle smyl. Výsledkem byly sluncem šeredně sežehnuté nohy. Ještě týden po závodě se Julie nemůže pořádně hýbat. A dodnes si vyčítá, že nátěr krémem každé dvě hodiny neobnovovala, jak zní doporučení odborníků. Zachovává si ale i smysl pro humor a na sociálních sítích žertovala o tom, že popraskání puchýřů bude nejrychlejší způsob, jak shodit alespoň dvě kila.

Používáte v létě při sportování důsledně opalovací krém?
Ano, považuji to za nezbytné.
19,5 %
Pouze někdy.
35,4 %
Ne, příliš se slunci nevystavuji.
45,1 %
Celkem hlasovalo 379 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Spálení
Faktory