Hlavní obsah

Skandál? Vévodkyni zakázali účast na závodech

Londýn

Rozhodnutí britské královské rodiny zakázat Meghan Markleové účast na londýnském maratónu se zdá jako z jiného století. Možná i jiného tisíciletí. V době, kdy ženy bojují za svá práva a rovnoprávnost stále intenzivněji a hlasitěji, si ani členka britské královské rodiny nemůže ve svém volném čase dělat, co by si přála. Můžete být třeba vévodkyní ze Sussexu, a stejně vám to nebude nic platné.

Foto: Profimedia.cz

Vévodkyně ze Sussexu už si zaběhá asi jen po nákupech.

Článek

Jak informují britská média, americká herečka Rachel Meghan Markleová, současná manželka prince Harryho, se musela podvolit vůli královské rodiny a odvolat svou účast na tradičním londýnském maratónu. Ten se koná vždy v druhé polovině dubna a už pravidelně bývá svědkem celosvětově špičkových výkonů jak žen, tak mužů. Z jeho trati pochází i stále platný světový rekord Pauly Radcliffové, který už dlouhých 15 let nikdo nepřekonal.

Meghan Markleová se chtěla královské běžecké disciplíny zúčastnit ve prospěch své oblíbené charitativní organizace World Vision. Nejzásadnějším důvodem v konečném zamítnutí jejího návrhu byla bezpečnost. Ani několik alternativních kompromisních návrhů nebylo nakonec přijato. Je to velká škoda, protože svou účastí by se Meghan nejspíš stala nejvýše postaveným členem královské rodiny, který kdy běžel maratón.

 

#meghanmarkle #buckinghampalace #duchessofsussex #dukeofsussex

Příspěvek sdílený HRH Meghan Markle (@meghanmarkle8),Čec 26, 2018 v 5:57 PDT

Ironií osudu je i skutečnost, že současná délka maratónské trasy 42 195 metrů je původně výsledkem přání britské královské rodiny, aby závod končil přesně pod lóží, z níž budou účastníkům kynout její členové. Není to paradox? Můžete celému světu diktovat, jak dlouhou trasu budou maratónci běhat, ale sama si ji už zaběhnout nesmíte...

Maratón běhalo a běhá velmi mnoho známých osobností, které by se teoreticky mohly také strachovat o své životy. Z nějakého důvodu tak však nečiní. Například Oprah Winfreyová, afroamerická multimiliardářka a moderátorka neváhala v roce 1994 uběhnout Marine Corps Marathon. Světu tak kromě jiného darovala tzv. „Oprah-time", který se nyní maratónské běžkyně i běžci celého světa snaží překonat. Pokud jste zdolala trať maratónu pod 4 hodiny 30 minut, dosáhla jste Oprah-time a jste oprávněna považovat se za skvělou!

Pokud jste maratón ještě nikdy neběžela, neváhejte na něj natrénovat. Uvědomte si, že takové kratochvíle jako uběhnout maratón si nemůže dovolit nikdo ani z královské rodiny. Tato trať je jen pro vyvolené, kterým to nikdo nezakáže, ani rodina, ani lékař.

Reklama

Související témata:
Sussex