Hlavní obsah

Šok pro zločince. Na maratonce z řad policie byl krátký

Washington

Severozápadní cíp Spojených států se stal opětovným svědkem skutečnosti, že americká policie má respekt a důvěru mezi veřejností, ale hlavně sama pracuje na své skvělé kondici. Ve státě Washington se sportovně založený muž snažil prchnout zasahujícímu rameni zákona. Se zlou se ovšem potázal. Ačkoli odhodil veškerou zátěž, aby svému úprku přidal na rychlosti, na trénovaného policistu-maratonce nestačil.

Foto: Profimedia.cz

Utíkat před extrémně trénovaným ramenem spravedlnosti je zbytečné.

Článek

Příslušník Moses Lake Police Departement byl na rutinní obhlídce, když zaregistroval podezřelého muže, jenž se nápadně podobal soudně hledanému desperátovi čtyřiatřicetiletému Jeremiahu Hamiltonovi. Ve chvíli, kdy chtěl policista své podezření, že stojí tváří v tvář muži, na nějž bylo vydáno několik zatykačů, ověřit, se dal ostřílený kriminálník na útěk. Že se dopustil takticky nerozvážného rozhodnutí, pocítil hned vzápětí.

Poberta sice vystartoval s určitým náskokem a aby se mu lépe utíkalo, odhodil i svůj batoh, na policistu to ale valný dojem neudělalo. Ačkoli on sám měl za pasem několik kilo zátěže, kterou odhodit nemohl, počáteční náskok hledaného muže razantně zkracoval každým krokem. Jak vyšlo později najevo, policista patří k nadšeným vytrvalostním běžcům. Oba muži ve svižném tempu prolétli obecním hřištěm, několika ulicemi a napříč se proběhli také po dálnici. Naštěstí se nikomu z nich nic nestalo, a tak mohlo pronásledování pokračovat i po krajnici, kde policista dostihl muže na útěku a složil jej k zemi.

Ten se ovšem nemínil vzdát a všemi silami vzdoroval zatčení, nepomohl ani pepřový sprej. Na pomoc policistovi naštěstí přispěchal tělnatý řidič tahače jedné místní firmy. Hledaný byl rychle zpacifikován a odvezen do vězení. V jeho odhozeném batohu se našlo 40 gramů marihuany, zbytky heroinu a některé další důkazy svědčící o souvislostech se zakázanými látkami. Poberta bude mít zřejmě dostatek času ve vězeňské posilovně zapracovat na své fyzické kondici.

Reklama

Související témata:
Hledaný