Hlavní obsah

Sova napadla běžce a sebrala mu čepici. Jako dotyk nože, popsal postižený

Praha

Zpráva jako z policejního hlášení. „Čtvrtá osoba byla v parku napadena sovou. Tentokrát šlo ale o více. Ne jen letmý dotyk kůže." S touto zprávou přišel běžec Brad Hilliard. Jedno pondělní ráno si šel před šestou zaběhat v Bushově parku v Oregonu, ale znenadání pocítil, že ho něco škráblo zezadu na hlavě.

Foto: Petr Horník, Právo

Park, les. Nikdy nevíte, co se může přihodit.

Článek

"Otočil jsem se a moje oblíbená běžecká čepice byla pryč. Byl jsem ohromen. Čepice byla fuč a já nic neviděl," citoval muže Statesman Journal.

Kdo napadl běžce? Bylo zjištěno, že šlo o agresivní sovu. O nečekaném vetřelci bylo jasno. Nálet na hlavu a pokrývka hlavy zmizela ve výšinách.

Na rozdíl od jiných běžců, kteří byli napadeni na jižní straně parku blízko Leffelle Street, Hilliard byl první, který zažil nečekané setkání se sovou v odlišné části. Nakonec vyvázl s odřeninou na krku.

Jako dotyk špičkou nože

"Nedostala se hluboko. Bylo to skoro jako dotyk špičkou nože, ale byl vytažen ještě předtím, než skutečně mohl poškodit," popsal barvitě své pocity napadený.

Hilliard řekl, že četl příběhy o jiných běžcích, které sova napadla, ale nemyslel si, že něco takového potká i jeho. "Žil jsem v Coloradu, tam byl pták, který se na vás snesl dolů. Trochu mě sledoval. Tohle se mi několikrát přihodilo. Nikdy se mě ale nedotkl, a to jsem ho měl za sebou půl míle," přidal postižený své zkušenosti.

Otázkou zůstává, proč sova běžce napadla. Pravděpodobně šlo o období páření a sova bránila své hnízdo. Případně šlo o jedince, o kterého někdo pečoval v azylovém domě a byl zvyklý na lidi.

Co bude dál? Hilliard má jasno: "Chci zpátky svoji oblíbenou čepici, měl jsem ji pět let!"

Napadl vás někdy pták při běhání?
Ano
13,9 %
Ne
86,1 %
Celkem hlasovalo 2405 čtenářů.

Reklama

Související témata: